Winnen: vrijkaarten nieuwe editie Fluister Winnen: vrijkaarten nieuwe editie Fluister

Met Tristan Perich, Lesley Flannigan, Celine Flamen en Stephane Garin

, Redactie 3voor12 Den Haag

Winnen: vrijkaarten nieuwe editie Fluister

Met Tristan Perich, Lesley Flannigan, Celine Flamen en Stephane Garin

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aanstaande vrijdag 3 april is er weer een nieuwe editie van Fluister, het initiatief voor intense luistermuziek. Het is de derde editie in Den Haag en vindt plaats in Zaal 3 aan het De Constant Rebecqueplein. Onder de naam Noise Patterns staan er optredens van Tristan Perich, Lesley Flannigan, Celine Flamen en Stephane Garin op het programma. Het is het enige concert in de Benelux. 3voor12 Den Haag geeft vrijkaarten weg.

De jonge Amerikaanse componist Tristan Perich, een van de hedendaagse muzikale vernieuwers, wilde geluid zoveel mogelijk afpellen om te zien wat er overbleef om mee te componeren. Hij ontdekte de rijkdom van de nuanceloze bit. Tristan Perich is geboeid door 1-bits beeld en vooral geluid. Als componist, uitvoerend musicus en beeldend kunstenaar verkent hij de mogelijkheden van die beperking. Zijn release in 2004, was het eerste album dat ooit uitgebracht is als een microchip, geprogrammeerd om zijn elektronische compositie live-synthetiseren. Zijn laatste microchip album, ‘1-Bit Symphony’, kreeg lovende kritieken vanwege de verrassende hypnotische kracht en een verrassend emotioneel in diepte. Inmiddels worden zijn 1 bit composities live gespeeld met traditionele instrumenten als cello, piano en percussie. Het resulteert in fraaie, verrassende maar vooral spannende muziek. 
 
Lesley Flanigan is een experimentele elektronische muzikant uit New York City. Geïnspireerd door fysieke klanken, bouwt ze haar eigen instrumenten met minimale elektronica, microfoons en luidsprekers. Naast deze instrumenten gebruikt ze vaak traditionele instrumenten en haar stem om een geluid te beeldhouwen uit een pallet van lawaai en subtiele onvolkomenheden. Cellist Celine Flamen speelt (solo) cello in Poitou Charentes Orkest, Pasdeloup orkest, Ile de France Nationaal Orkest, terwijl actief deel aan de producties van het Filharmonisch Orkest van Radio France, het Orchestre de Chambre de Paris en Nederlands kamer orkest Amsterdam. Stephane Garin, percussionist en oprichter van 0 (uitgesproken zero, een collectief met Sylvain Chauveau & Joël Merah), heeft een indrukwekkende cv opgebouwd: ensemble Intercontemporain (EIC), het orkest les Siècles en het Brussels Philharmonic (olv Pierre Boulez).
 
Gratis naar Fluister?
3voor12 Den Haag geeft 2x2 kaarten weg voor Fluister in Zaal 3 op vrijdag 3 april. Wat je hiervoor moet doen? Geef antwoord op de volgende vraag: In welke Zuid-Hollandse stad is Fluister ontstaan? Vul uiterlijk donderdag 2 april voor 17.00 uur onderstaand formulier in om kans te maken op de vrijkaarten. Onder de juiste inzendingen worden de vrijkaarten verloot.
 
Fluister met Tristan Perich, Lesley Flannigan, Celine Flamen en Stephane Garin
Vrijdag 3 april @ Zaal 3
Toegang: 7,50 euro / Aanvang: 20.00 uur
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag