Winnen: vrijkaarten filmconcert ARCANUM met Kreng Winnen: vrijkaarten filmconcert ARCANUM met Kreng

Zaterdag 7 maart in Theater aan het Spui

, Redactie 3voor12 Den Haag

Winnen: vrijkaarten filmconcert ARCANUM met Kreng

Zaterdag 7 maart in Theater aan het Spui

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 7 maart komt de Vlaamse muzikant Kreng naar Theater aan het Spui tijdens het festival Verhelst XL voor een eenmalige uitvoering van ARCANUM. Dit filmconcert wordt uitgevoerd met muziek van Kreng, begeleid door filmbeelden van Stef Lernous en Abattoir Fermé. De laatste keer dat Kreng te zien was in Den Haag was tijdens Rewire 2012. 3voor12 Den Haag geeft kaarten weg voor dit unieke concert.

ARCANUM vertrekt vanuit een passie voor donkere en cinematografische soundscapes, vanuit een liefde voor verweerde klanken en de 'grain' die op tapes, cilinders of oude platen zit... Kreng’s laptopset wordt begeleid door bevreemdende visuals die doen denken aan de filmgedichten uit de 1910's en 1920's. Geen klassieke, ‘verhalende’ film dus, maar eerder een poëtische, zintuiglijke, filmische muziekervaring.
 
Onder het alter ego Kreng is Pepijn Caudron al een paar jaar huiscomponist bij Abattoir Fermé. In 2009 bracht Miasmah Records zijn debuutplaat uit, in 2011 volgde het al even duistere ‘Grimoire’. In 2012 volgde de verzamelbox “Works for Abattoir Fermé”, die in een mum van tijd wereldwijd was uitverkocht. Kreng werd ook in de internationale filmwereld opgemerkt; later dit jaar prijkt zijn naam als componist op de credits van de horrorcomedy ‘Cooties’. Begin ’15 volgt zijn nieuwe, ‘The Summoner’.
 
Over Verhelst XL
Theater aan het Spui brengt een ode aan de Vlaamse kunstenaar Peter Verhelst met het festival Verhelst XL (dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 maart). Vijf dagen lang zijn alle ruimtes van Theater aan het Spui geheel gewijd aan het brede oeuvre van Verhelst. Zaal 1 is omgebouwd tot tentoonstellingsruimte met beeldend werk dat Verhelst maakt met onder andere gerenommeerd beeldhouwer Johan Tahon. Op vertoon van je ticket is de tentoonstelling 'Verhelst XL' met installaties van Peter Verhelst en Johan Tahon gratis te bezoeken. Dit kan een uur vóór aanvang van het filmconcert.
 
Gratis naar ARCANUM?
3voor12 Den Haag geeft 2x2 kaarten weg voor het filmconcert ARCANUM met Kreng in Theater aan het Spui op zaterdag 7 maart. Wat je hiervoor moet doen? Geef antwoord op de volgende vraag: Hoe heet het debuutalbum van Kreng uit 2009? Vul uiterlijk vrijdag 6 maart voor 13.00 uur onderstaand formulier in om kans te maken op de vrijkaarten. Onder de juiste inzendingen worden de vrijkaarten verloot.

Abbatoir Fermé presenteert ARCANUM met muziek van Kreng
Zaterdag 7 maart @ Theater aan het Spui
Aanvang: 20.15 uur / Entree: 10 euro
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag