Selectie voorrondes Global Battle of the Bands bekend

Voorrondes op 11, 12, 18 en 19 april

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De internationale bandwedstrijd Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2015 op zoek naar de “best new band in the world” met voor de winnende band een optreden tijdens Parkpop en een plek in de wereldfinale van GBOB in het vooruitzicht. De afgelopen twee jaar wonnen The Cosmic Carnival en Orange Skyline de Nederlandse finale van GBOB. De deelnemende bands aan de Haagse voorrondes zijn vandaag bekend gemaakt.

Indeling voorrondes GBOB
Zaterdag 11 april (HPC Café)
Mik Adrian, End of Arkham, Early Late Twenties en Princeton
Zondag 12 april (Musicon)
The Morning Hour, The Levi’s, Mutt Dog County en Iconoclast
Zaterdag 18 april (HPC Café)
The Hague Idiots, The Cavern, Wytse Visser en Phoenix Lights
Zondag 19 april (Musicon)
PARADES, The Woven Leaves, Rellavec en Old Man's Riot
 

De voorrondes van GBOB in Den Haag vinden plaats in muziekcafé Musicon en HPC en leveren vier halvefinalisten en een wildcardwinnaar op; in de halve finale op 9 mei in het Paardcafé wordt dan bepaald welke twee bands naar de finale zullen gaan, op 12 juni in Paard van Troje. 

Over GBOB
GBOB is de grootste internationale bandwedstrijd voor bands in de wereld. In meer dan negentien landen worden landelijke finales georganiseerd. Deze finalisten strijden in 2016 om de titel van Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit een albumopname met internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 werd de Nederlandse finale gewonnen door Orange Skyline. In april staat de band in de internationale finale.