Instore sessies 3voor12 Den Haag tijdens Life I Live Festival Instore sessies 3voor12 Den Haag tijdens Life I Live Festival

Zondagmiddag in Noordeinde 39

, Redactie 3voor12 Den Haag

Instore sessies 3voor12 Den Haag tijdens Life I Live Festival

Zondagmiddag in Noordeinde 39

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Voor het derde jaar op rij organiseert 3voor12 Den Haag op de middag van het Life I Live Festival sessies met artiesten die ’s avonds ook op het festival te zien zullen zijn. De locatie is Noordeinde 39 in voormalig Boekhandel Jongbloed, waar binnenkort een nieuwe koffietent opent. Optredens zijn er van The Cool Quest, Drivin N Cryin, Smutfish en Death By Oxygen. De sessies zijn voor iedereen (gratis) toegankelijk.

13.30 uur Death By Oxygen
Op Life I Live 2014 stond het Haagse powertrio Death By Oxygen, toen pas een half jaar oud, nog in de Skooltainer - de omgebouwde scheepscontainer op de Hofplaats, waarin beginnende schoolbands zich voor een groot publiek in de kijker kunnen spelen - dit jaar met een flinke dosis psychedelische stonerrock op het Lange Voorhout. Op 8 mei presenteert de band zijn debuut-EP ‘Abrealis’ in De Zwarte Ruiter.
 
14.30 uur Smutfish
Smutfish heeft een oude ziel, op americana leest geschoeid. Qua klank en kleur, maar ook vanwege de verhalen die zanger Melle de Boer in z’n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden, in cartoonachtige tekeningen. De band bestaat verder uit Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Thijs van Teijlingen op drums. Op 6 februari 2015 verscheen het album ‘Trouble’. Opgenomen in zijn atelier in een oude school, aan de rafelrand van Den Haag.
 
15.30 uur Drivin’ n’ Cryin’
De rootsrockband Drivin’ n’ Cryin’ uit Atlanta draait al drie decennia mee en heeft in die tijd een wereldwijde fanbase opgebouwd die fanatieker is dan hooligans in een slooprijp stadion. Tot commercieel succes heeft dat nooit geleid, op enkele albumnoteringen in de Amerikaanse hitlijsten na, maar daar is en was het frontman Kevn (inderdaad, zonder i) Kinney en zijn mannen ook nooit om te doen. Zolang ze hun zuidelijke mengsel van country, jengelpop en harde rock maar kunnen blijven slijten.
 
16.30 uur The Cool Quest
Een uiterst coole combi van funk, soul, hiphop en jazz, dat is wat deze Zwollenaren aan de man (en vrouw) brengen. Door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent, door 3FM tot Serious Talent, optredens op Oerol, Summerjazz, DWDD en Eurosonic Noorderslag. Nu gaat Den Haag voor de bijl voor de charme van de even soepel zingende als rappende én dansende Vincent Bergsma, en voor de onweerstaanbare groove van zijn vier homies (m/v).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag