Haagse YouBox Top 5 (week 9) Haagse YouBox Top 5 (week 9)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 9)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Ik wil met je sexen'
Het is misschien niet echt een verrassing, maar de nieuwe videoclip van De Kraaien stormt deze week de Haagse YouBox Top 5 binnen. 'Ik wil met je sexen' is de na bijna twee jaar de nieuwe single van de Haagse groep. De videoclip is gemaakt door het Haagse Starsquid en staat deze week met stip op nummer 1.

2. Vuigtuig - 'Truckers'
Twee weken geleden kwam de nieuwe single 'Truckers' van Vuigtuig uit en die week was de band meteen al te horen op 3FM. Het is de tweede single van het aankomende debuutalbum van de Nederlandstalige band. 'Pek & Veren' wordt op 13 maart gepresenteerd in de Zwarte Ruiter. De nieuwe single kwam vorige week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, maakt zakt deze week naar nummer 2.

3. Woof! Woof! Ridicule - 'Run faster'
Dankzij het winnen van de Fonds 1818<24 ‘Win je eigen videoclip’ wedstrijd kreeg de Haagse band Woof! Woof! Ridicule een budget van maximaal 3000 euro om een videoclip op te nemen. Tijdens het HPC Winterfest ging de videoclip in première. Deze week komt het nummer meteen nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5, en wel op nummer 3.

4. Causes - 'Teach me how to dance with you'
Hoewel de single 'Teach me how to dance with you' van de deels Haagse band Causes al een tijd uit is, staat het de afgelopen tijd weer volop in de aandacht. De band was te zien in De Wereld Draait Door en de single werd verkozen tot Alarmschijf op Radio 538. Een nummer 1-positie in de Haagse YouBox Top 5 was het gevolg, maar deze week zakt de band van nummer 2 naar nummer 4. Tijdens Crossing Border namen we ook nog een sessie op met de frontman van Causes.

5. Bells of Youth - 'Shoot'
De deels Haagse band Bells of Youth kwam vorige week nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 met een alweer wat oudere single; 'Shoot'. Het nummer is afkomstig van debuutalbum 'BoY' en was zo'n acht maanden geleden de tweede single daarvan afkomstig. Deze week zakt het nummer weer een plekje naar nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag