Haagse YouBox Top 5 (week 27) Haagse YouBox Top 5 (week 27)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 27)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Met pijn in het hart moeten wij meedelen dat dit de laatste YouBox top 5 is. Vanaf augustus gaat 3voor12 Den Haag werken met een Spotify playlist en Youtube playlist.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Deaf - Rides in, rolls out
"It's not that hard!", met die woorden maakte Spike zijn eigen 'biergooi-moment' af op Werfpop. De band gaf een denderende show weg op het festival afgelopen weekend, Spike was in vorm en sloot zijn knotsgekke frontman act af door een biertje te vangen à la John Coffey. Mede daarom waarschijnlijk deze week The Deaf op nummer één in de Haagse Youbox top vijf. En daarmee dus de laatste nummer één ooit. 'Rides in, rolls out' komt van het album 'The Deaf'. Het album kwam afgelopen jaar uit, de band tourt deze zomer door het land en gaat in de herfst op tour door Spanje. 

 

2. Drunktank - Taking The Children 
Misschien wel de populairste punkband van Den Haag viert alweer bijna zijn 14de verjaardag. Het lijkt wat stil rond de band, maar - zoals we van de band gewend zijn - draait het drankorgel gestaag door. Drunktank doet optredens door heel Europa en heeft een fanschare van over de hele wereld. In november vorig jaar werd een nieuw album aangekondigd, maar - wederom zoals we van de band gewend zijn - daar gaat veel tijd overheen. We wachten dus nog op nieuw werk. 

 

 

3. De Kraaien - Ik wil met je sexen 
De laatste YouBox top 5 zou de laatste YouBox top 5 niet zijn zonder de koningen van deze lijst. De Kraaien hebben waarschijnlijk het langst en het vaakst in deze illustere lijst gestaan. Met hits als 'Pechvogel', 'Ik vind je lekker' en natuurlijk 'Ik wil met je sexen' zijn de Kraaien een vaste prik in de top 5.  Het is dan ook helemaal niet gek dat in deze laatste lijst de Kraaien een plek hebben. 

4. Balcony - First Thing 
Men zou het bijna vergeten maar tussen Klopje Popje en The Great Communicators had Arend Dijkstra (of in Klopje Popje: Elrond de Magnificus) nog een ander bandje; Balcony. Met Jeroen van Leeuwen (The Cavern) op drums leek het even heel goed te gaan met het bandje. Misschien kwam The Great Communicators ertussen, misschien was het vuur eruit, maar sinds 2014 hebben we niets meer van het bandje van Arend vernomen. Wat overblijft zijn een aantal hele fijne liedjes, waar First Thing één van is.
 

5. Bombay Showpig - Curve Ball 
Bij het laatste lijstje der lijsten mogen een aantal namen niet ontbreken, één daarvan is natuurlijk Bombay (toen nog Bombay Showpig). Ze voerden vaak het lijstje aan, deze week staan ze op de vijfde plek. De band heeft net zoveel veranderingen doorgemaakt als een zwangere Oh Oh Barbie. Nu lijkt de band met bassist en een iets gematigde toon, haar ware ik gevonden te hebben. Curve Ball was nog uit de tijd dat àlles kapot mocht. 

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag