Haagse YouBox Top 5 (week 26) Haagse YouBox Top 5 (week 26)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 26)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Splendid - Now or Never
De nummer één van deze week is wederom Splendid, waarschijnlijk heeft dat nog steeds te maken met de populariteit van Pat Smith zijn solowerk. Het liedje 'Dreamgirl' ontpopt zich langzaam tot zomerhit. 'Now or never' was vorig jaar de geijkte zomerhit, maar dat is hem helaas niet geworden. In de Youbox top vijf is het wel het hitje van deze zomerse week. 

 

 

2. Amblivibes - Sweet Words of Poetry 
Geinspireerd door funk, jazz, soul en broken-beat was Amplivibes in korte tijd uitgegroeid tot een strakke live-band waarin zang en groove voorop stonden. De warme, funky sound van Amplivibes maakte gebruik van experimentele elementen als synths en drumloops waarbij het liedje niet uit het oog verloren werd. Live stond Amplivibes voor een energieke show met zoete zanglijnen en meeslepende melodieën in een strak en groovende ritmetandem. In 2005 stopte de band met bestaan, alweer tien jaar geleden. 

3. Dream Flight To Antartica - Colours 
Dream Flight to Antarctica maakte krokante progressieve rock. Rock dus, inclusief klassieke- en jazzinvloeden, in een handzame verpakking. De constante factoren waren Willem Niehorster (gitaar) en Niels Zeven (bas) die in Han Thomassen (drums) de ideale sparring partner vonden om als trio een strakke en tot de verbeelding sprekende liveset neer te zetten. Totdat de band er eind  2010 mee stopte. 

4. 40 Stone - Sunday
Wederom een band die helaas niet meer op het podium te vinden is. 40 Stone ontstond in 2005 uit de Delftse band Fubar. 40 Stone haalde - met hun rock/nu-metal - verschillende grote en kleine successen binnen. Zo stond de band op het Locals Only podium op Parkpop in 2005. Nadat zanger Mau in 2008 de band vertrok was het eind 2010 ook gedaan met de rest van 40 Stone. 

5. The Light Parade -  Heartbeat
Deze week is het de week van bandjes die niet meer bestaan in de Youbox top vijf, vier bandjes in de lijst zijn helaas ter ziele. Maar niet getreurd, het is fijn om terug te kijken naar datgene wat Den Haag te bieden had. The Light Parade stopte eind 2014, Heartbeat was hun grootste succes en zorgde dat de band Hollandse Nieuwe werd bij 3voor12. 

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag