Haagse YouBox Top 5 (week 24) Haagse YouBox Top 5 (week 24)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 24)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - Pechvogel 
Vorige week nog op nummer twee! Na lang afwezig te zijn geweest in deze hitlijst zijn De Kraaien weer terug. Dat kan te maken hebben met de knotgekke en chaotische afsluiter op Kaderoc. De gevleugelde Haagse trots liet met rookbommen en paaldanseressen zien dat ze nog steeds tot de top behoren. De nieuwe single 'Kom maar lekker door' zien we zeer waarschijnlijk  snel terug in de YouBox. Lees ons verslag van Kaderock. 

2. The Cavern - Hey You 
Ze gaven een prachtshow weg op HipFest dit jaar, en misschien staan ze daarom wel weer in de YouBox top 5.  Zangeres en bassiste Floortje studeerde onlangs af aan het conservatorium van Amsterdam. Van diezelfde school komen ook bands als Yellow Grass, Bombay en andere Haagse acts. The Cavern is overigens ook geslecteerd voor de Popronde van dit jaar. 

3. Tzja Giantor - 32 Years 
Een liedje uit 2006, geen idee hoe dat opeens op de derde plek kan belanden, maar dat is ook het leuke van de YouBox natuurlijk. Tzja Giantor was de sing-songwriter act van Paul van Gelooven. Gelooven speelde ooit in de band Blissard, maar is nu bezig in zijn eentje. Onlangs speelde hij nog op het Dreams Free Festival.  

4. Vuigtuig - De Nacht Is Mooi 
De act stond afgelopen vrijdag op de tweede editie van HipFest in de Keizerstraat. Op dit moment is de band op het Oerol festival op Terschelling, daar geven ze aantal optredens. Op de Facebookpagin van Vuigtuig staat overigens een filmpje waarin ze op de boot naar het eiland een optreden geven. . 

5. A Cure For Gravity - Get It 
De Elektronische indie van A Cure For Gravity is deze week goed voor een vijfde plaats op dit illustere lijstje. De band speelden een aantal jaar geleden veelvuldig op de Haagse podia, na een tijd werd het stil. Nu is het wachten op een vervolg. Op de Facebook van de band zijn in ieder geval veel goede geluiden te horen. De band stond al bekend om het experimenteren, maar dat lijken ze nu naar een hoger platform te willen tillen.  

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag