Haagse YouBox Top 5 (week 23) Haagse YouBox Top 5 (week 23)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 23)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Piñata - Divine Intervention
Vanuit het niets op nummer één deze week, Divine Intervention van Piñata. Het is niet de laatste clip die de band uitbracht (dat is het hitje She's Above My Head), maar wel een fijn gevoelig nummer. De plotse populariteit van dit liedje kan te maken hebben met het feit dat Piñata dit jaar op het This Is Summer Festival staat op FAST. De namen voor dat festival werden afgelopen week bekend, naast Piñata staan ook Will and the People, Son Mieux en My Baby op het zomere festival.    

2. De Kraaien - Pechvogel 
Na een knotgekke en chaotische afsluiter op Kaderock is het natuurlijk helemaal niet gek dat De Kraaien weer terug komen in de YouBox Top 5. De gevleugelde Haagse trots liet met rookbommen, paaldanseressen en live band zien dat ze nog steeds tot de top behoren. De nieuwe single 'Kom maar lekker door' zien we zeer waarschijnlijk  snel terug in de YouBox. Lees ons verslag van Kaderock. 

3. Bombay - Suicidal Swans
Vorige week nog op nummer 1, nu al terug naar nummer drie. Bombay, timmert nog steeds keihard aan de weg. Sinds de Showpig uit de naam is lijkt het trio werkelijk geen strobreed meer in de weg te liggen. Ook dit jaar heeft de band weer een vol tourprogramma. 

4. Crystal Water - Its d'Arc
De psychedelische liedjes van Crystal Water stonden veel in de aandacht aan het begin van het jaar. Dat kristaliseerde uit -ja ja- in de WAREHOUSE EP. Hierna is het even wat rustiger rond de band, dus misschien is de hernieuwde aandacht in de YouBox een goede steun in de rug. Een volledig album van de band zou zeker niet vervelend zijn. Crystal Water was 3voor12 Den haag Selecteert act in maart. 

5. Lyssa -Galaxy Exp 
Het trio Lyssa bracht afgelopen week het album Fisheye Photograph uit, die staat nog niet op de YouBox. Waarschijnlijk heeft de hernieuwde aandacht toch voor interesse in het wat oudere werk gezorgd. Fisheye Photograph is overigens in zijn geheel te beluisteren op de website van Lyssa, het album bevat 16 (!) liedjes. Een band om in de gaten te houden. 

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag