Haagse YouBox Top 5 (week 22) Haagse YouBox Top 5 (week 22)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 22)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Bombay Show Pig - 'Baby, It's A Face'
Dit weekend speelde Bombay tijdens Sniester. Deze week komt de band nieuw binnen op de nummer 1 van de Haagse YouBox Top 5 met de EP 'Baby, It's A Face' uit de tijd dat de band totaal andere muziek maakte en bestond uit een andere bezetting. Er wordt verwacht dat er binnenkort een nieuw album uitkomt.

2. Doll House Drama - 'Sketches'
Gezakt naar de tweede plek in de Haagse YouBox Top 5 een band die al geruime tijd niet meer bestaat. De afgelopen weken heeft een van de oud-bandleden van Doll House Drama muziek afkomstig van de EP 'Sketches' uit 2006 beschikbaar gesteld op SoundCloud. Dit zorgt er blijkbaar ook voor dat de EP in de Haagse YouBox opnieuw wordt ontdekt. De band heeft duidelijk nog steeds een vaste schare fans, die een reunie optreden vast niet erg zouden vinden.

3. WOOT - 'Don't you'
Na ruim een jaar stilte is de Haagse band WOOT terug met een nieuwe single en een nieuw geluid. De videoclip van 'Don't you', gemaakt door Regime & Danny Akker, kwam onlangs uit. Inmiddels is de single opgepikt door 3FM en is het stijlvolle drietal te gast geweest bij Roosmarijn Reijmer en ook De Wereld Draait Door mocht niet ontbreken. Dit weekend was de band te zien tijdens Sniester. In de Haagse YouBox Top 5 zakt WOOT naar de derde plek.

4. Luka - Change of Seasons
Onze 3voor12 Den Haag Selecteert act van meer dan een jaar geleden, Luka, is voornmaleijk druk met optredens geven. Zo stond de band een paar weken geleden te spelen op het Food Truck Festival Trek in Rotterdam, en ook de komende maanden staan enkele optredens gepland. Deze week zakt Luka in de Haagse YouBox Top 5 naar plek 4 met de EP 'Change of Seasons'.

5. Organisms - 'Para op de after'
Ondertussen druk bezig met het opnemen van hun nieuwe album, is het eerste voorproefje van hun 26 juni te verschijnen album 'Dag Nacht' veelbelovend. De clip van 'Para op de after' verraadt de nieuwe Nederlandstalige koers die het Haags/Rotterdamse kwartet voor zichzelf heeft uitgestippeld. Hun keiharde livereputatie blijft met hun nieuwe werk gehandhaafd en is op 1 mei te bewonderen geweest in 330 tijdens het Rewire festival. Deze week zakt Organisms naar de laatste plaats in de Haagse YouBox Top 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag