Haagse YouBox Top 5 (week 19) Haagse YouBox Top 5 (week 19)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 19)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Organisms - 'Para op de after'
Ondertussen druk bezig met het opnemen van hun nieuwe album, is het eerste voorproefje van hun 26 juni te verschijnen album 'Dag nacht' veelbelovend. De clip van 'Para op de after' verraadt de nieuwe Nederlandstalige koers die het Haags/Rotterdamse kwartet voor zichzelf heeft uitgestippeld. Hun keiharde livereputatie blijft met hun nieuwe werk gehandhaafd en is op 1 mei te bewonderen geweest in 330 tijdens het Rewire festival. Deze week stijgt Organisms door naar de eerste plaats in de Haagse YouBox Top 5.

2. Doll House Drama - 'Sketches'
Deze week op de nummer twee in de Haagse YouBox Top 5 een band die al geruime tijd niet meer bestaat. Om onbekende redenen is de afgelopen week de EP 'Sketches' uit 2006 van Doll House Drama zo vaak beluisterd in de Haagse YouBox dat de band hiermee een notering verdiend heeft. Is het een tijdelijke opleving, of is er meer aan de hand? Misschien dat volgende week meer helderheid wordt verschaft.

3. WOOT - 'Don't you'
Na ruim een jaar stilte is de Haagse band WOOT terug met een nieuwe single en een nieuw geluid. De videoclip van 'Don't you', gemaakt door Regime & Danny Akker, kwam onlangs uit. Inmiddels is de single opgepikt door 3FM en is het stijlvolle drietal te gast geweest bij Roosmarijn Reijmer. Afgelopen donderdag was de band te gast bij De Wereld Draait Door. Eind mei is de band te zien op Sniester. Ook deze week blijft WOOT staan op nummer 3.

4. The Cavern - 'Hey you'
Na slechts 1 week op de nummer 2 te hebben moeten vertoeven, en vorige week weer op de hoogste positie, is The Cavern deze week zwaar gezakt naar de vierde plek in de Haagse YouBox Top 5. Gisteren heeft de band helaas niet de halve finale van de Global Battle of the Bands gewonnen, na eerder wel de derde voorronde van Global Battle of the Bands gewonnen te hebben. Gelukkig werd eerder bekend gemaakt dat The Cavern is geselecteerd voor de Popronde van 2015. Daarmee maakt de band deel uit van het rondreizend festival wat dit jaar 40 steden gaat aandoen. The Cavern presenteerde een paar weken terug haar titelloze debuut-EP in De Zwarte Ruiter aan de Grote Markt in Den Haag. De EP telt vijf nummers, waarvan 'Hey you' ook is voorzien van een videoclip. 

5. Piñata - 'She's above my head'
De eerste zonnige dagen zijn achter de rug, dus de opmaat naar de zomer is ingezet. Piñata helpt de zomer een beetje op gang met de nieuwe zomerse single ‘She’s above my head’. Het nummer is afkomstig van het vorig jaar oktober gepresenteerde debuutalbum ‘Droppin’ the Candy’. Afgelopen week was de band te zien geweest op het Bevrijdingsfestival in Den Haag en Wageningen. Deze week zakt de band naar de vijfde plaats.
De videoclip van 'She's above my head' vind je hier.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag