Haagse YouBox Top 5 (week 12) Haagse YouBox Top 5 (week 12)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 12)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Splendid - 'NaNaNa'
Deze week was daar ineens de nieuwe single van Splendid, 'NaNaNa'. Op zaterdag 11 april presenteert de Haagse reggaeband zijn nieuwe album in de grote zaal van Paard van Troje waarvan dit alweer de derde single is. Het optreden is inmiddels al bijna uitverkocht en het is dan ook niet gek dat 'NaNaNa' deze week meteen nieuw binnen komt op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5.

2. De Kraaien - 'Ik wil met je sexen'
Het is misschien niet echt een verrassing, maar de nieuwe videoclip van De Kraaien stormde vier weken geleden de Haagse YouBox Top 5 binnen. 'Ik wil met je sexen' is de na bijna twee jaar de nieuwe single van de Haagse groep. De videoclip is gemaakt door het Haagse Starsquid en zakt deze week, na drie weken op nummer 1, een plekje naar nummer 2.

3. Woof! Woof! Ridicule - 'Run faster'
Dankzij het winnen van de Fonds 1818<24 ‘Win je eigen videoclip’ wedstrijd kreeg de Haagse band Woof! Woof! Ridicule een budget van maximaal 3000 euro om een videoclip op te nemen. Tijdens het HPC Winterfest ging de videoclip in première. De single doet het goed in de Haagse YouBox Top 5 maar zakt deze week wel een plek naar nummer 3. Op 28 maart presenteert de band zijn debuutalbum in Paard van Troje.

4. Causes - 'Teach me how to dance with you'
De debuutsingle 'Teach me how to dance with you' van de deels Haagse band Causes gaat als een speer. De band was te zien in De Wereld Draait Door en de single werd verkozen tot Alarmschijf op Radio 538. In de Top 40 behaalde de band zelfs de 20e plek. In de Haagse YouBox Top 5 was een nummer 1 notering het gevolg, maar deze week staat het op nummer 4. Tijdens Crossing Border namen we ook nog een sessie op met de frontman van Causes.

5. Vuigtuig - 'Truckers'
Enkele weken geleden kwam de nieuwe single 'Truckers' van Vuigtuig uit en die week was de band meteen al te horen op 3FM. Het is de tweede single van het onlangs gepresenteerde debuutalbum 'Pek & Veren' van de Nederlandstalige band. 'Pek & Veren'. De nieuwe single zakt deze week twee plekken in de Haagse YouBox Top 5, van nummer 3 naar 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag