Festivalkriebels 2015: Tyhoon, The Deaf en meer op Werfpop Festivalkriebels 2015: Tyhoon, The Deaf en meer op Werfpop

34e editie op zondag 12 juli

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Tyhoon, The Deaf en meer op Werfpop

34e editie op zondag 12 juli

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de Leidse Hout vindt op zondag 12 juli vanaf 13.00 uur een nieuwe editie van Werfpop plaats. Het gratis toegankelijke festival in Leiden wordt dit jaar voor de 33e keer georganiseerd. Naast muziek zijn er ook onder andere een uitgebreide festivalmarkt, straattheater, kunst en kinderactiviteiten op het terrein te vinden. De eerste namen zijn inmiddels bekend.

Eén van de hoofdacts is Typhoon. De Zwolse rapper heeft momenteel de wereld aan zijn voeten en speelt elk festival waar hij staat plat. In juni vorig jaar kwam zijn tweede album ‘Lobi da Basi’ uit, waarvan vooral ‘Zandloper’ een knaller is. Eind dit jaar staat hij met zijn band in de HMH. Ook The Deaf bracht vorig jaar zijn tweede album uit. De Haagse band maakt stevige garagerock met de benen stevig in de Haagse beat traditie. De afgelopen weken tourde de band door Europa en ook Pinkpop staat al op het programma. Bij DropmiX staan dubstep en drum ’n bass op het menu, maar dan wel gespeeld met live band. In 2013 verscheen de debuut-EP van de Haagse band en momenteel wordt er gewerkt aan het debuutalbum. Falco Benz aka Eelco Topper (Benny Sings, Giovanca, Kyteman, Knobsticker) maakt grotendeels analoge synth housemuziek. Met de single ‘Hat tricks’ werd hij verkozen tot 3FM Serious Talent en werd hij genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award.

Pro-Pain is een Amerikaanse hardcore metalband. De band wordt opgericht in 1991 door zanger en bassist Gary Meskil en wordt gezien als een van de pioniers van de NYHC (New York Hardcore). Pro-Pain bracht tot nu toe dertien albums uit waarvan ‘Straight to the Dome’ uit 2012 de meest recente is. De Nederlandse rockband John Coffey bracht begin dit jaar zijn vierde album ‘The Great News’ uit. “Een vervaarlijke, verslavende cocktail van hardere gitaarmuziek, met ruimschoots voldoende brandstof om elke pit in de fik te steken”, was de conclusie van 3voor12 destijds, dus dat wordt een feestje op Werfpop. De Gentse rockband Raketkanon, de Tilburgse rhythm & bluesband The Black Marble Selection en de Engelse ska/reggaeband The Skints maken de voorlopige lijst met bevestigingen compleet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag