Festivalkriebels 2015: Programma Waterpop compleet Festivalkriebels 2015: Programma Waterpop compleet

38e editie op zaterdag 8 augustus

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Programma Waterpop compleet

38e editie op zaterdag 8 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Waterpop vindt voor de 38e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Het festival is een echt gezinsfestival met voor ieder wat wils. Op zaterdag 8 augustus is er naast een uitgebreide muzikale line-up namelijk ook straattheater en een kinderhoek. Met de toevoeging va de laatste namen aan het programma is de line-up van het gratis toegankelijke festival bekend.

12 mei: dEUS-frontman Tom Barman en techno-dj C.J. Bolland komen naar Wateringen met hun dance-elektroproject Magnus (afgelopen jaar nog op Crossing Border). Het project bestaat al meer dan tien jaar en bracht vorig jaar het album ‘Where Neon Goes To Die’ uit. Dario Mars and the Guillotines is het nieuwe project van de Vlaamse multi-instrumentalist en voormalig Hulk frontman Renaud Mayeur. Bezwerende soulrock als een donkere soundtrack van een film van Tarantino. Dat blues niet alleen voor oude rotten is, maakt Aaron Keylock wel duidelijk. Met zijn 17 jaar is hij dé grote bluesbelofte uit Engeland en speelde al samen met Slash, Joe Bonamossa en Blackberry Smoke. De Franse formatie Lyre le Temps maakt “jump-jazz”, een mix van jazz, hiphop en dance music. Met het winnen van de Waterproof finale wist ook Paul Istance and the Magic Mumble Jumble een plek op Waterpop te bemachtigen. De Brabantse stonerrockband Wolfskop en kinderband 4Beat maken het programma compleet.

25 maart: De Nijmeegse rockband De Staat behoort al jaren tot de top van de Nederlandse rock, won meerdere 3FM Awards en deed bijna ieder Nederlands festival al aan. Behalve Waterpop, maar daar komt nu verandering in. Orange Skyline won vorig jaar de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands, stond op het hoofdpodium van Parkpop en was de band de meest geboekte band van de Popronde. Dit jaar ging het succesverhaal van de britpopband door op Eurosonic Noorderslag en als 3FM Serious Talent. De Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot aka Sue the Night maakt een combinatie van roots en indiepop. De formatie scoorde onlangs nog een 3FM Megahit en werd verkozen tot Serious Talent. Ook is er een clubtour langs de grote podia van Nederland. Vijf jaar na het winnen van de Grote Prijs van Nederland zijn Dret & Krulle terug met een nieuw album vol “bangende beatz met brag’n’boast raps”. Een divers album, maar duidelijk is wel dat het een feest gaat worden. Brother & Bones tourt al jaren Europa door, waardoor het zich heeft kunnen ontwikkelen tot een indrukwekkende live band die muzikaal ergens tussen The Boxer Rebellion en Mumford & Sons in zit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag