Festivalkriebels 2015: Anouk, Typhoon, DI-RECT en Golden Earring tijdens Volvo Ocean Race in Scheveningen Festivalkriebels 2015: Anouk, Typhoon, DI-RECT en Golden Earring tijdens Volvo Ocean Race in Scheveningen

Festival rondom zeilwedstrijd op 18, 19 en 20 juni

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Anouk, Typhoon, DI-RECT en Golden Earring tijdens Volvo Ocean Race in Scheveningen

Festival rondom zeilwedstrijd op 18, 19 en 20 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Volvo Ocean Race, de grootste zeilrace ter wereld met een lengte van ongeveer 70.000 kilometer, doet in juni de Scheveningse haven aan. De zeilwedstrijd begon in oktober in het Spaanse Alicante en de laatste etappe gaat in juni van Frankrijk naar het Zweedse Göteborg. Onderweg is een zogenoemde pitstop in Scheveningen gepland. Op 18, 19 en 20 juni is er in Scheveningen een festival rondom de zeilwedstrijd met in ieder geval acht acts.

11 februari: De acts Typhoon, Miss Montreal, Nielson en Gers Pardoel zijn toegevoegd aan het muziekprogramma rondom de Volvo Ocean Race. Op vrijdag 19 juni staan Golden Earring, Racoon en DI-RECT op het podium, op zaterdag 20 juni zijn dat Anouk, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal. Op donderdag 18 juni staan er ook optredens gepland, maar wie daar gaan spelen is nog niet bekend. De concerten vinden ’s avonds plaats, maar overdag is er ook programma bij het Zuiderstrandtheater.

Op het programma staat onder andere Anouk. De Haagse zangeres is op zaterdag 20 juni te zien. Eind vorig jaar verscheen het negende studioalbum van de zangeres, ‘Paradise And Back Again’, waarmee ze drie weken de Album Top 100 aanvoerde. Ook de Zeeuwse groep Racoon (op vrijdag 19 juni) staat op het programma. Binnenkort verschijnt het nieuwe album van de band, waarvan de eerste single ‘Brick by brick’ inmiddels uit is. Maandagochtend maakte Justin Verkijk op Den Haag FM bekend dat ook Golden Earring en DI-RECT zijn toegevoegd aan het programma. Hiermee krijgt het festival met drie Haagse acts een lekker Haags tintje. Woensdag worden de overige vier acts bekend gemaakt. De kaartverkoop gaat donderdag van start.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag