Festivalkriebels 2015: Stukafest Leiden maakt eerste naam bekend

Zevende editie op donderdag 26 februari

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op donderdag 26 februari vindt in Leiden de zevende editie van Stukafest Leiden plaats. Het festival programmeert muziek, poëzie, cabaret en theater op studentenkamers door het centrum van de stad waarbij vooral veel nieuwe acts te ontdekken vallen, maar waar ook enkele bekende namen te vinden zijn. Stukafest Leiden heeft alvast de eerste bevestiging naar buiten gebracht.

De opening van het festival vindt plaats in het Leidse Volkshuis. Daarna kunnen bezoekers in drie programmarondes  zelf zijn of haar persoonlijke programma samenstellen. “Het leuke aan Stukafest is het feit dat het voor jong en oud toegankelijk is. We hebben gekozen voor enkele bekende namen, maar de nadruk ligt vooral op jonge opkomende acts. Er valt dit jaar voor iedereen weer veel moois te ontdekken!”, aldus Koen Nederstigt, de programmeur van het festival. In totaal doen er tweeëntwintig studentenkamers mee aan het festival. StukaFeest, de afterparty van het festival, vindt plaats in Gebr. de Nobel. Het festival gaat om 19.00 uur van start. De entree is 4,50 euro per ronde en 14,50 euro voor een passe-partout. Op dinsdag 6 januari is er in Café de Bonte Koe een feestelijke kick-off voor de start van de kaartverkoop.

De eerste act die Stukafest bekend maakt is singer-songwriter Emil Landman, momenteel te zien als voorprogramma van Dotan en eerder ook van Blaudzun. Vorig jaar studeerde hij af aan de Herman Brood Academie en schopte het tot de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Met zijn nieuwe EP ‘A Bargain Between Beggars’ was hij al te gast in De Wereld Draait Door, 3voor12, Radio 1 en werd hij door 3FM benoemd tot Serious Talent. Muzikaal valt hij in hetzelfde straatje als Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch.