Festivalkriebels 2015: Veel nieuwe namen voor Sniester Festivalkriebels 2015: Veel nieuwe namen voor Sniester

Tweede editie op 29, 30 en 31 mei

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Veel nieuwe namen voor Sniester

Tweede editie op 29, 30 en 31 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het woord Sniester staat voor knalvuurwerk en dat is precies wat het festival biedt: een explosie van ontdekkingen op het gebied van muziek, theater, food en nog veel meer. Het festival vindt op 29, 30 en 31 mei voor de tweede keer plaats op en rondom de Grote Markt en Paard van Troje. Net als vorig jaar is het festival gratis toegankelijk en vandaag is er opnieuw een flink aantal namen bekend gemaakt.

25 maart: Op Sniester heb je een van de laatste kansen om Vanderbuyst in het wild te zien. Na dit jaar houdt de voor tweederde Haagse hardrockband het voor gezien, maar niet voor we nog een keer de hoogtijdagen van Whitesnake, Van Halen en Black Sabbath laten herleven. Meer dan een jaar was het stil, maar WOOT is terug. De nieuwe single ‘Don’t you’ laat een nieuwe, frisse sound horen met 60s bluesrock in een hedendaagse elektronische productie. Ook MY BABY staat op het programma. Het is soul, het is groove, het is Tina Turner in bed met bluesvirtuoos Robert Johnson. The Van Jets komt naar Sniester met nieuwe nummers van het album ‘Welcome To Strange Paradise’. De Belgische band balanceert graag op het randje tussen pop en rock en tussen kunst en kitsch, maar altijd met een gezonde dosis stevige gitaarriffs. Bombay gooide de Show Pig overboord en breidde uit met een bassist. Binnenkort verschijnt het nieuwe album van de band. Tot slot is ook de komst van Luke Winslow-King, The Cannonball String Band, Mountain Bike, Belle of Louisville, Paul Istance and The Magic Mumble Jumble, Robbing Millions, Brother Dege, Henri John Pierre Herbert, Dario Mars and the Guillotines en Radio Noet-Noet bevestigd.

3 maart: Tijdens Sniester is er veel ruimte voor regionaal talent. Taymir kon hierbij natuurlijk niet ontbreken. Na het succes van het eerste album wordt er momenteel hard gewerkt aan de opvolger. Festivals als Pinkpop en Zwarte Cross, een 3FM Megahit en zo’n beetje alle grote internationale showcase festivals staan inmiddels op het CV van de band. Indiepopband Atlantic Attraction gaat ook als een trein. Geheel op eigen kracht organiseerde de band een Europese tour en de komende tijd mag de band mee als supportact van Fiction Plane door Europa. De Haagse band The Womb is ontstaan uit Pop Up Animal Kids en zorgt op Sniester voor een flinke dosis psychedelische rock. Het deels Leidse Birth of Joy is live een ware sensatie en het is dan ook niet gek dat de band onlangs opnames maakte voor een live dvd. The Great Communicators duikt binnenkort de studio in voor de opnames van het debuutalbum, onder leiding van Simon Akkermans (Bombay). Dat belooft wat, maar eerst nog even op Sniester.

De drie heren van PAUW delen een liefde voor psychedelische muziek uit de jaren '60 en '70. Het trio was vorig jaar de meest geboekte band van de Popronde en stond in januari op Noorderslag. Sue The Night is de band rondom de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot. Met ‘The whale’ scoorde de band een 3FM Megahit. Dankzij Linda van Leeuwen (toetsen en zang) uit Den Haag en Tobias Ponsioen (drums) uit Leiden mogen we Sue The Night ook een beetje als band uit onze regio rekenen. Yellow Grass is de band rondom Bram Wesdorp (Neighbour Neighbour). Eind vorig jaar verscheen debuutalbum ‘More Than You Should Know’ uit vol fijne countrypop. Kuenta i Tambu, Orgaanklap, Compact Disk Dummies, Sleeptalker, The Paceshifters, De Sp aties, Raketkanon, Lydia Loveless, La Minor, The Death South, Het Universumpje, Boss Capone en Joy Division Undercover: "Closer To Curtis" maken de eerste lijst met namen compleet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag