Festivalkriebels 2015: The Deaf, Fexet, Ed Struijlaart en meer op Schollenpop Festivalkriebels 2015: The Deaf, Fexet, Ed Struijlaart en meer op Schollenpop

19e editie op zaterdag 1 augustus

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: The Deaf, Fexet, Ed Struijlaart en meer op Schollenpop

19e editie op zaterdag 1 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op het Zuiderstrand, aan het einde van de Houtrustweg, vindt op zaterdag 1 augustus de negentiende editie van Schollenpop plaats. Het festival is ook dit jaar gratis toegankelijk en heeft zowel (inter)nationale acts als lokaal talent op het programma staan. Deze week zijn er opnieuw vijf namen bekend gemaakt.

29 april: Misschien wel hét hoogtepunt van het Life I Live Festival afgelopen weekend, The Deaf. De Haagse garagebeatband is terug met een nieuwe plaat en tourt momenteel door Europa. Het is na de editie van 2012 de tweede keer dat de band op Schollenpop staat. Siger-songwriter Lucas Hamming deed mee aan tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland en wordt met 'Mojo mischief' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook opvolger ‘Wood for the trees’ krijgt flink wat airplay. De Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart bracht vorig jaar zijn tweede album ‘Closer Than Skin’ uit, uitgeroepen tot NPO Radio 1 Album van de Week. Eerder dit jaar kwam de nieuwe single ‘House on fire’ uit. De jonge punkrockband Fexet zal ook te zien zijn op het Zuiderstrand. Eind vorig jaar verscheen debuutalbum ‘The Airport Guys’, refererend aan een ontmoeting met hun grote helden op luchthaven Schiphol. Tot slot is ook Kingfisher Sky toegevoegd aan het programma. Porcupine Tree, Kate Bush en Cecilia Bartoli zijn zomaar wat namen die voor inspiratie zorgden voor deze deels Haagse zevenkoppige progressieve rockband.

De Amerikaanse trashmetalband Death Angel bestaat al sinds het begin van de jaren ’80 en werd opgericht in 1987. Debuutalbum ‘The Ultra-Violence’ uit 1987 wordt nog altijd gezien als een van de hoogtepunten van de bay area thrash. Tussen 1992 en 2002 was de band uit elkaar, maar heeft sinds de reünie alweer vier albums uitgebracht. Rondé wordt door verschillende media als dé act van 2015 bestempeld. Met debuut-single ‘Run’ werd de band al meteen 3FM Megahit en binnenkort verschijnt de opvolger. Het Amsterdams-Britse trio The Elementary Penguins grossiert in pakkende poprocknummers waarvan ‘Magic’ van debuutalbum ‘Weekend Transition’ al veel airplay kreeg. Ook de Haagse acts zijn goed vertegenwoordigd op Schollenpop, bijvoorbeeld met The Indien. “Hedendaagse soulvolle songs in de 60's beat traditie van bands als Shocking Blue en Jefferson Airplane” is wat je muzikaal kunt verwachten van de onlangs verschenen EP ‘Cologne’. Ook Friends of the Family is bevestigd. Het elfkoppige folkcollectief won in 2013 al de Haagse Popprijs in de categorie Aanstormend Talent en bracht eind vorig jaar het debuutalbum uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag