Festivalkriebels 2015: Compleet programma Schippop bekend Festivalkriebels 2015: Compleet programma Schippop bekend

17e editie op zaterdag 20 juni

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Compleet programma Schippop bekend

17e editie op zaterdag 20 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het gratis toegankelijke popfestival Schippop vindt op 20 juni plaats in Schipluiden. Het is de zeventiende editie van het kleinschalige festival waar vaak bands en acts te zien zijn aan de vooravond van hun doorbraak. Het festival vindt plaats op het evenemententerrein Tiendweg. De organisatie heeft nu het complete programma bekend gemaakt.

17 april: De hoofdact van deze editie van Schippop is Stuurbaard Bakkebaard. De Eindhovense band bestaat sinds 1996 en stond eerder op Lowlands, Noorderslag en Oerol. De band maakt experimentele rock en roept vergelijkingen met acts als G. Love, Tom Waits en De Kift op. In 2013 verscheen het meest recente album ‘Boys Do Cry’. De Amsterdamse rapper Akwasi kun je kennen uit de hiphopformatie Zwart Licht. Vorig jaar verscheen zijn solodebuut ‘Daar Ergens’, een ode aan de Nederlandse zanger en cabaretier Bram Vermeulen. The Cool Quest werd Serious Talent bij 3FM en Soul&Jazz Talent bij Radio 6. Met een mix van swingende hiphop en 70-ies funk is stilstaan vast geen optie. Schippop wordt geopend door Steye & The Bizonkid. Deze laidback dansmuziek met verwijzingen naar de betere funk, 80ies-pop en disco vormen een fijne opwarmer van het festival.

16 maart: Dit jaar zal onder andere Sue the Night optreden. De band rondom singer-songwriter Suus de Groot uit Haarlem werd in korte tijd 3FM Serious Talent, had een Megahit en werd het debuutalbum ‘Mosaic’ verkozen tot 3FM Album van de Week. Rats on Rafts is de tweede naam op het programma, volgens Schippop “de beste Nederlandse new wave band van dit moment”. Op 2 april verschijnt het nieuwe album ‘Tape Hiss’ van de Rotterdammers. Casa de la Muerte uit Alkmaar is een echte feestband met zijn ‘hellbillymexicanbalkanpolkarock’, zoals ze het zelf noemen. In 2013 verscheen debuutalbum ’Hillbilly Tanzbar’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag