Festivalkriebels 2015: Parkpop maakt programma bekend Festivalkriebels 2015: Parkpop maakt programma bekend

35e editie op zondag 28 juni

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Parkpop maakt programma bekend

35e editie op zondag 28 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse Zuiderpark is op zondag 28 juni het toneel voor de 35e editie van Parkpop, het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Europa. In het Zuiderpark kun je de hele dag terecht voor een uitgebreid programma van zowel (inter)nationale als lokale acts. Het Haags Podium en de I Love Hiphop area zijn ook weer van de partij. Vandaag is het volledige programma bekend gemaakt.

27 mei: De Nederlandse volkszanger Frans Bauer is dit jaar een van de hoofdacts van Parkpop. De zanger brak in 1994 door met het nummer ‘Als sterren aan de hemel staan’ en scoorde sindsdien tientallen hits waaronder de nummer 1 hits 'Heb je even voor mij' en 'De regenboog' (met Marianne Weber). Nico Sereba en Vincent Dery aka Nico & Vinz zijn afkomstig uit Oslo. Met ‘Am I wrong’ scoorde het duo vorig jaar een dikke zomerhit. Op Eurosonic Noorderslag won het tweetal de European Borders Breakers Award. De Haagse band Piñata bracht vorig jaar debuutalbum ‘Droppin’ the Candy' uit met een zomerse mix van reggae, pop, hiphop, ska en latin. Onlangs kwam ook de nieuwe single ‘She’s above my head’ uit. Luminize is een in Den Haag gevestigde band met vier energieke dames uit Kroatië. De band bracht tot nu toe twee singles uit: 'Kill it with love' en 'Get it back'. Het Amerikaanse trio Ben Miller Band speelt een mengeling van bluegrass en blues en werd ontdekt door Billy Gibbons van ZZ Top, die de band vervolgens ook meenam als voorprogramma. Het geheime wapen: percussionist Doug Dicharry, die onder meer mandoline, trombone, trompet, eetlepels en wasbord speelt.

Ook het programma van het Haags Podium is bekend, dat dit jaar wordt afgesloten door Rosie. De band viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum met als klap op de vuurpijl een plek op Parkpop. De vijfkoppige rockband speelt “de nummers die AC/DC is vergeten te schrijven”. Het Haagse breakbeattrio Playground Zer0 werd vorig jaar pas opgericht maar stond sindsdien al op het Amsterdam Dance Event, Reeperbahn festival, The Great Escape en Eurosonic Noorderslag. Eind 2014 kwam bovendien debuutalbum ‘Poison’ uit. Tears & Marble is het Haagse duo Bella Hay en Cris Kuhlen. Ze introduceerden zichzelf met een cover van Haddaway’s 90's hit 'What is love' en brachten de EP 'Romance' uit. Het duo stond met haar dreampop onder andere al op PITCH, Reeperbahn en The Great Escape. Bij Dandana vindt je muzikaal een mix van funk, soul, psych en elektronische muziek in een Afrikaanse vibe. Dandana bouwt hypnotiserende jams op die zich langzaam ontvouwen. The Howl Ensemble maakt intrigerende mathrock. Met bandleden die hun sporen hebben verdiend bij bands als Venus Flytrap, Grechko’s Doll, Gestalte, Monomyth, Can-Of-Be, Celesterre en Lucid is er ook aan ervaring geen gebrek. Singer-songwriter PollyAnna werd door Giel Beelen “hét talent voor 2015” genoemd en onlangs presenteerde de in Den Haag wonende zangeres debuutalbum ‘Indigo’. De eigenzinnige zanger Willem Bodhi zal gewapend met een akoestische gitaar de pauzemuziek verzorgen tussen de optredens op het Haags Podium door.

12 mei: De Britse new wave/synthpopgroep Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) is toegevoegd aan het programma, als vervanger van het eerder deze maand afgelaste concert van Paul Weller. OMD werd in 1987 opgericht scoorde wereldwijd vele hits met onder andere 'Maid of Orleans (The waltz Joan of Arc)', 'Enola gay', 'Locomotion' en '(Forever) Live and die'. In 2013 bracht OMD nog het album ‘English Electric’ uit. "Het is altijd een flinke uitdaging om op dergelijk korte termijn op zoek te moeten naar een vervangende act, aangezien de agenda's van artiesten over het algemeen al vol zitten voor dit seizoen. Daarom zijn we erg blij dat we OMD nog hebben kunnen strikken voor Parkpop en zijn ervan overtuigd dat het een spectaculair optreden wordt", aldus programmeur Claudia Raven.

11 maart: De Britse muzikant Paul Weller werd in de jaren ’70  bekend als gitarist en zanger van één van de populairste punkbands The Jam. Begin jaren ’80 slaat Weller een nieuwe muzikale koers in met zijn band The Style Council. In 1990 besluit Paul Weller solo te gaan en wordt sindsdien door velen gezien als de man die de britpop nieuw leven heeft ingeblazen. Op 8 mei van dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Saturns Pattern’. Met een mix van funk, rap, pop, rock, reggae en ska wist de Haarlemse band Chef’Special met de singles ‘Birds’ en ‘Scribblin’’ langzaam maar zeker Nederland te veroveren. Met een energieke en dynamische show stonden de mannen op grote festivals als Lowlands, Pinkpop en Sziget. Met ‘In your arms’ scoorden de Haarlemmers een platina single. Ook The Elementary Penguins, Orange Skyline en Bongo Botrako zullen hun opwachting maken op Parkpop.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag