Festivalkriebels 2015: Programma Night at the Park compleet Festivalkriebels 2015: Programma Night at the Park compleet

Tweede editie op zaterdag 27 juni 2015

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Programma Night at the Park compleet

Tweede editie op zaterdag 27 juni 2015

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op de vooravond van Parkpop vindt op zaterdag 27 juni van 14.00 tot 23.00 uur de tweede editie van Night at the Park plaats. Net als vorig jaar, met onder andere Madness en De Staat, is het festival in tegenstelling tot Parkpop betaald. Eerder werden UB40, De Dijk en Duran Duran al toegevoegd aan het programma. Vandaag is de volledige line-up van het festival naar buiten gebracht, waaronder de Haagse reggaeband Splendid.

24 maart: De Belgische band K's Choice brak in 1995 door met de single ‘Not an addict’ en was in de jaren daarna veelvuldig te zien op de Nederlandse festivals en podia. In 2003 neemt de band pauze en richten Sarah en broer Gert Bettens zich op een solocarrière. Inmiddels is de band alweer enige tijd bij elkaar e kunnen we eind april het nieuwe album ‘The Phantom Cowboy’ verwachten. Ook de Haagse reggaeband Splendid komt in april met een nieuw album dat wordt gepresenteerd in Paard van Troje. De eerste singles, waaronder ‘Back in the days’ bezorgden de band al flink wat airplay. ABBA Gold is een ABBA tribute band met leden van de originele cast van Mamma Mia in Londen. Volledig gekleed in de herkenbare outfits en gepaard met de danspasjes van toen is Abba Gold niet van het origineel te onderscheiden.

28 januari: De Britse band Duran Duran zal op Night at the Park een exclusief Nederlands optreden geven. De band verkocht sinds 1978 meer dan honderd miljoen platen, scoorde achttien hits in de Amerikaanse hitlijsten en dertig Top-20 hits in het Verenigd Koninkrijk. ‘Reflex’, ‘Notorious’ en ‘A view to a kill’ zijn een paar van de bekendste hits van de band. De band brak door in de jaren '80 en presenteerde een unieke mix van popmuziek, kunst, technologie en fashion met een flinke dosis stijl en zelfvertrouwen. Deze formule heeft Duran Duran gelanceerd tot één van de pioniers in de popmuziek. Na het laatste album ‘All You Need Is Now’ (2010) is Duran Duran hard aan het werk met producers Mark Ronson en Mr. Hudson aan een nieuw studio album welke, naar verwachting, in 2015 zal worden gelanceerd. Op dit album wordt er onder andere samengewerkt met Nile Rodgers en Lindsey Lohan. In 2011 zou Duran Duran ook al naar Den Haag komen, maar dat optreden werd afgelast.

4 december: De Britse band UB40 was in de jaren ’80 en ’90 een heuse hitmachine. De band scoorde in Nederland maar liefst vijf nummer 1 hits; 'Red red wine', 'I got you babe', 'Sing our own song', 'Kingston Town' en '(I can't help) Falling in love with you'. Sinds 2008 gaat de band door het leven zonder zanger Ali Cambell. Ook De Dijk komt naar Night at the Park. Deze Nederlandstalige bluespopband uit Amsterdam werd in 1981 opgericht en heeft inmiddels al meer dan twintig albums uitgebracht. Grootste hit is ‘Als ze er niet is’, een echte Nederpop klassieker. De Dijk kreeg tijdens Noorderslag de Popprijs 2008 uitgereikt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag