Festivalkriebels 2015: Metalcon wordt tweedaags festival en maakt programma bekend

Derde editie op zaterdag 23 en zondag 24 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na twee ruim van tevoren uitverkochte edities in 2014 gaat het Haagse metalfestival in 2015 uitbreiden van één naar twee festivaldagen. Door het succes van het festival heeft organisator Dennis Kuiper samen met Musicon besloten voor de derde editie flink uit te pakken. Op het tweedaagse evenement zullen maar liefst zestien bands optreden. Het complete programma is vandaag bekend gemaakt.

Op zaterdag voert deathmetal de boventoon, onder andere dankzij de band Sinister. De Nederlandse formatie bestaat al sinds 1988 en deed meerdere wereldtours. Ook was Sinister te zien op festivals als Hellfest, Eindhoven Metal Meeting en 70000 Tons of Metal. The Monolith Deathcult stond dit jaar al op Graspop en Neurotic Deathfest. Hun meest recente album ‘Tetragrammaton’ wordt in de scene gezien als "één van de opwindendste platen die in 2013 het daglicht zag". De deels Haagse band Ethereal won in 2010 als eerste metalband ooit de Grote Prijs van Nederland en stond op festivals als Zwarte Cross, Eurosonic, Bevrijdingspop Haarlem en Tremplin Festival (Marokko). Onlangs kwam debuutalbum ‘Pendular’ uit. Het zaterdagprogramma bestaat verder uit Dictated, Cliteater, Edge of Serenity, Spartan en Variscythe.

Op de zondag prijkt Dew Scented bovenaan de poster. De bandbezetting overlapt met die van het Haagse I CHAOS (drummer Koen Herfst en gitarist Rory Hansen en bassist Joost van der Graaf). De sound van de Duitse band bevindt zich in een perfect evenwicht tussen thrash- en deathmetal. Momenteel wordt er gewerkt aan het tiende album. Izegrim speelt thrashmetal met invloeden van deathmetal. Frontvrouw Marloes Voskuil brult en gromt er op los. De Zutphense band bracht in 2013 het album 'Congress of the Insane' uit, dat door de pers uitbundig ontvangen werd. Het zondagprogramma bestaat verder uit Divine Sins, Illucinoma, Magnacult, Teethgrinder, The Ulex en By Demons Be Driven.
 
Metalcon vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 mei vanaf 15.00 uur. Kaarten kosten 22 euro per dag of 35 euro voor twee dagen. De kaartverkoop is inmiddels van start.