Festivalkriebels 2015: Life I Live Festival maakt programma bekend Festivalkriebels 2015: Life I Live Festival maakt programma bekend

Vijfde editie op zondag 26 april

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Life I Live Festival maakt programma bekend

Vijfde editie op zondag 26 april

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Feest voor het Life I Live Festival dit jaar, het evenement viert dit jaar namelijk haar eerste lustrum. Net als voorgaande jaren vindt de vijfde editie van het festival plaats aan de vooravond van Koningsdag, op zondag 26 april. In de Haagse binnenstad kun je vanaf 19.00 terecht voor tientallen, gratis toegankelijke, optredens van zowel regionaal als (inter)nationaal muzikaal talent. Het complete programma is nu bekend.

22 april: De organisatie heeft nog een tweetal podia en een aantal acts toegevoegd aan het programma. Zo is er onder andere een Haags programma in het Nutshuis aan de Riviervismarkt met vier intieme optredens van Smutfish, JARA, Wytse Visser en Valerie Branoux. Ook op het Buitenhof komt een extra podium gehost door het Utrechtse Supernatural waarbij het programma in het teken staat van funk, soul en latinjazz. Het programma in de Skooltainer is uitgebreid met vijf jonge bands die gescout zijn via diverse competities; Blue J, Tape, Ability of Music, Double Deal en Made in Stock. Tot slot is de formatie Beans & Fatback aan het programma toegevoegd ter vervanging van Maydien, die zijn optreden wegens familieomstandigheden heeft moeten afzeggen.

31 maart: Met de steviger, rockender koers die Sven Hammond sinds kort vaart, is het toevoegsel Soul onlangs overboord gekieperd. Niet dat er geen soul en funk meer borrelen in het dampende geluid van de band rondom Sven Figee, maar de gitaar van Tim Eijmaal klinkt drie keer rauwer dan voorheen, zanger Ivan Peroti ontdekte de schoonheid van distortion, de ritmesectie groovet als een malle en Figee zweept de boel zo op dat zijn orgel wel een gitaar lijkt. Liefhebbers van stevige kost kunnen hun tanden zetten in de stonerrock van Wallace Vanborn, het tien jaar jonge Gentse trio dat overtuigend de weg omhoog bewandelt, via een niet aflatende stroom van club- en festivaloptredens in binnen- en buitenland. Ook de Skooltainer is dit jaar weer op het festival te vinden. Vijf bands worden geselecteerd tijdens twee verschillende events: de bandwedstrijd voor middelbare scholen Interscholaire en de Skooltainer Talent Hunt in Paard van Troje. De overige drie bands, LAKSHMI, Echo Movis en Find Us In Slumberland, maken deel uit van de Herman Brood Academie On Tour. De acts Maydien, The Black Marble Selection, Mustangs, The Clarks, Death By Oxygen, Tabass-co, Sunny Sjoerd & Bella Hay en 80's Verantwoord / 90’s Now maken het voorlopige programma compleet.

Eén van de hoofdacts dit jaar is Admiral Freebee, de band rondom de Belgische singer-songwriter Tom van Laere. De doorbraak kwam in 2000 met de tweede plek in Humo's Rock Rally. Begin vorig jaar kwam het vijfde album van Admiral Freebee uit dat, net als de vorige vier albums, de Vlaamse albumlijst aanvoerde. We blijven nog even in België met Intergalactic Lovers, eind vorig jaar nog te zien op Crossing Border. Met het tweede album ‘Little Heavy Burdens’ krijgt de band ook in Nederland voet aan de grond, met dankzij de aanstekelijke singles ‘Northern Rd.’ en ‘Islands’. De derde Belg op het programma is Nordmann, een progressieve jazzrockband uit Gent. Miraculous Mule is een Engelse bluesrockband. Eind vorig jaar verscheen het tweede album ‘Blues Uzi’. 

Er zijn ook veel Nederlandse acts op het festival, waaronder Jacco Gardner. Met zijn debuutalbum ‘Cabinet of Curiosities’ werd hij in 2013 een van de meest besproken Nederlandse artiesten. Niet vreemd dat hij dat jaar ook de 3voor12 Award won voor het beste Nederlandse album van dat jaar. Het voormalig Lola Kite bandlid maakt psychedelische 60s pop. zZz komt uit Amsterdam en draait alweer zo’n vijftien jaar mee met zijn opzwepende orgelrock. The Miseries is een garagerockband uit Hoorn, met onder andere Tim Knol in de gelederen. Op 5 april verschijnt het debuutalbum van de band bij Exclesior Recordings. De Nijmeegse rockers van Navarone timmeren ook al wat jaren aan de weg met hun aanstekelijke hardrock. In 2014 bracht de band het derde album ‘Vim and Vigor’ uit. Voor rauwe soul en funk kun je terecht bij Lefties Soul Connection, iets waar de Zwolse band The Cool Quest ook wel raad mee weet.

Ook de Haagse regio is goed vertegenwoordig in het programma. De garagerockers van The Deaf brachten eind vorig jaar het tweede album uit, gevolgd door een uitgebreide clubtour in binnen- en buitenland. The Indien kreeg met haar soulvolle sixties pop eerder dit jaar de 3FM Serious Talent stempel en is met single ‘Done’ regelmatig op de radio te horen. Friends of the Family bracht tijdens de Haagse Pop Week zijn debuutalbum uit. Het folkcollectief bereikt daarmee zelfs de negentiende plek in de Album Top 100. De Americana band The Hackensaw Boys is hoorbaar geïnspireerd door punk, bluegrass en old-time muziek. De band tourde onder andere met gerenommeerde bands als Cake en Modest Mouse. De Amerikaanse indierockband The Dodos beschrijft zijn muziek ook wel als psych folk. Het viertal bracht tot nu toe zes albums uit. De Amerikaanse southern rockband Drivin n Cryin feat. Kevn Kinney en de Amerikaanse countrypunker Scott H Biram maken het voorlopige programma compleet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag