Festivalkriebels 2015: De Kraaien afsluiter jubileumeditie Kaderock Festivalkriebels 2015: De Kraaien afsluiter jubileumeditie Kaderock

20e editie op zaterdag 6 juni

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: De Kraaien afsluiter jubileumeditie Kaderock

20e editie op zaterdag 6 juni

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kaderock heeft dit jaar een feestje te vieren. Het festival beleeft op zaterdag 6 juni namelijk haar twintigste editie. Het jubileumprogramma biedt dit jaar dan ook veel ruimte voor de Haagse popgeschiedenis van de jaren ’60 tot nu. Uiteraard staat er ook nog veel nieuw talent op het programma. Het jubileumprogramma wordt mogelijk gemaakt door Sena, de nieuwe hoofdsponsor van Kaderock. Het programma is vandaag zo goed als volledig bekend gemaakt.

26 maart: De jubileumeditie wordt afgesloten door De Kraaien. Na bijna twee jaar is er dan eindelijk weer nieuw werk: ‘Ik wil met je sexen’. Aan het concept is verder niets veranderd; de muziek van De Kraaien is nog steeds even aanstekelijk waarbij Bernd Gansebev en Prins Clit in Paanham ongeëvenaarde Haagse raps overheen gooien. De country/americana formatie Smutfish rondom Melle de Boer is ook van de partij. Onlangs verscheen het nieuwe album van de band. Voor de blues liefhebbers zijn er optredens van Livin’ Blues Experience en Leif de Leeuw Band. De rockband Suburbs staat op Kaderock samen met Tim Akkerman op het podium. Singer-songwriter Dyzack, Deathmetalband I CHAOS, gitaarvirtuoos Marcel Singor, rockband Three High Fives en de alternatieve rockband Death By Oxygen maken het programma zo goed als compleet. De winnaar van de Kunstbende en de bands bij Ready To Play’s Best of Bandcoaching worden hier nog aan toegevoegd.

15 maart: Kaderock duikt dit jaar de geschiedenis in met een speciaal jubileumoptreden van The Clarks, al jaren vaste klant op Kaderock. Onder de naam Pioniers van de Nederpop, gepresenteerd door Johan Derksen (Voetbal International), komt een keur aan gastmuzikanten voorbij waaronder Frans Krassenburg (Golden Earrings), Rudy Bennet (The Motions), Theo van Es (The Shoes) en Johnny Kendall (De Maskers). Een ander stukje geschiedenis is het optreden van The Crazy Rockers, de in 1959 opgerichte indorockband. Samen met onder andere The Tielman Brothers was deze band een van de grondleggers van de indorock. Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) geeft tijdens Kaderock een solo-optreden. Een intiem optreden dus, waarbij de nummers worden omlijst met de nodige grappige anekdotes. De Haagse supergroep The Wishing Well werd eind jaren negentig opgericht en bestaat anno 2015 Maurice ‘Mouse' Bom (Tuesday Child), Thijs Muus, Roy Bouman en Kees Zuurbier (alle drie Easy Meat) en wordt aangevuld met een flink aantal gastmuzikanten. De Haagse rockband Hallo Venray werd in 1987 opgericht en bracht vorig jaar het dertiende album ‘Show’ uit. De lijst met eerste bevestigingen is compleet met de toevoeging van stonerrockband Monomyth, hiphop/dubstepduo Prinsenkind, rockband Machine Makes Man en electropopformatie Woof! Woof! Ridicule.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag