Festivalkriebels 2015: Programma nieuw festival HipFest compleet Festivalkriebels 2015: Programma nieuw festival HipFest compleet

Eerste editie op vrijdag 3 april

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Programma nieuw festival HipFest compleet

Eerste editie op vrijdag 3 april

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Den Haag heeft er weer een festival bij, in de Keizerstraat. Op vrijdag 3 april vindt daar de eerste editie van HipFest plaats. Muziekcafé De Maatschappij, Foodies, Club Cherso, Saturnus en Jorplace Hostel zijn de locaties in de Scheveningse winkelstraat waar de die in totaal vijfentwintig acts op zullen treden. Met de toevoeging van de laatste paar namen is nu het complete programma van het gratis toegankelijke festival bekend gemaakt.

31 maart: Eén van de hoofdacts is de Voorburgse singer-songwriter Ed Struijlaart. Met zijn eind vorig jaar verschenen tweede album ‘Closer Than Skin’ tourt hij momenteel door Nederland. Zijn nieuwe single ‘House on fire’ is regelmatig te horen op 3FM. Ook The Black Veins is toegevoegd aan het programma. Het Haagse rocktrio was eerder dit jaar nog te zien op het HPC WInterfest en duikt binnenkort de studio in voor de opnames van het debuutalbum. Tot slot zijn ook The Breaks, Fake Plastic Trees, Willem Bodhi en DJ Fens toegevoegd aan het programma.

4 maart: Toegevoegd aan het programma is onder andere The Machete Nightclub, de nieuwe band rondom DI-RECT-frontman Marcel Veenendaal en Tom Giles (Kern Koppen). De band, met verder leden uit Ede, maakt psychedelische rock. Het Haagse duo Tarzan's My Daddy bestaat uit Suzanne Jalink en Nienke Kollias en maakt alternatieve indierock. De Haagse punkpopband The Morning Hour bracht vorig jaar de EP ‘A Stitch In Time’ uit. Onlangs speelde de band nog in Patronaar als voorprogramma van Twin Atlantic. Ook de komst van Michel Ebben, The Tambles, Black Moon, The Rising Wolves, Pioneers Town, Grim Tim, Flux Gallery, Backgammon, Edelhout, 12:04, Charmplay, Wolfpack en Bep is inmiddels bevestigd door de organisatie.

De organisatie heeft de eerste vijf namen naar buiten gebracht, waaronder Trio Escobar. De band ontstond uit de assen van het legendarische Burma Shave en maakt filmische muziek geïnspireerd op Tarantino, Fellini, Stanley Kubric en Wim Wenders. De Haagse band Machine Makes Man beleefde zijn debuut tijdens de Haagse Pop Week 2014 in de Zwarte Ruiter en duikt sindsdien steeds vaker op in de Haagse scene. Zo ook op HipFest. Mustangs zorgt voor een flinke dosis 60s beatmuziek en Room For Error uit Den Haag/Leidschendam maakt poprock met een vleugje blues. The Stiff staat garant voor het hardere werk met een ode aan de punkrock met nummers van onder andere Ramones, Sex Pistols, The Clash en The Buzzcocks.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag