Festivalkriebels 2015: Volledig programma Festival Aangeschoten Wild bekend Festivalkriebels 2015: Volledig programma Festival Aangeschoten Wild bekend

Zevende editie op vrijdag 27 maart

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Volledig programma Festival Aangeschoten Wild bekend

Zevende editie op vrijdag 27 maart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Festival Aangeschoten Wild is een muziek- en cultuurfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Delft. Het evenement vindt op vrijdag 27 maart plaats bij Lijm&Cultuur aan de Rotterdamseweg. Op het festival vind je niet alleen muziek, maar ook theater, literatuur en cabaret. Het festival gaat om 15.30 uur van start en de kaarten kosten 14 euro in de voorverkoop (18 euro aan de deur). Het complete programma van het festival is inmiddels bekend gemaakt.

17 maart: De skaband Bazzookas, een samenwerking tussen de Nederlandse skarockformatie The Palookas en frontman Bazz van de Nederlandse band VanKatoen, stond al op festivals als Paaspop, Zwarte Cross en Parkpopen wist keer op keer voor een feestje te zorgen. In 2014 verscheen het meest recente album ‘Ska Radio’. Just Regular Guys is een electro/technoduo dat eerder al remixes maakte voor Baskerville. Tijdens Festival Aangeschoten Wild werkt het duo samen met singer-songwriter Aka Block. Ook Erik de Jong aka Spinvis staat op het programma, maar niet per se als muzikant. Erik zal dan namelijk vertellen over zijn ervaringen in de muziekwereld. Als culturele duizendpoot maakt hij eigenzinnige muziek, werkte hij onlangs mee aan een opera en is hij van maart tot april 2013 cultural professor geweest aan de TU Delft. Het programma bestaat verder uit Ethereal, The Benelux, The Black Cult, Trenchcoat, Sofia Dragt, Jack and the Weatherman, Three High Fives, Shadow of Thunder, Das Band, Julya, Plunck, Daniël Dee & Harmen Pothof, DJ Intercom, GraaskalF en Infernum.

17 februari: De Haagse band Taymir wisselde eind vorig jaar van drummer en stond daarmee al op Eurosonic Noorderslag. Nog geen twee jaar bij elkaar, maar nu al 3FM Serious Talent, Megahit, Pinkpop, Zwarte Cross en vele internationale showcase festivals op het cv staan. Ook Lucas Hamming mocht zich 3FM Serious Talent noemen en behaalde de finale van tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Zijn singles 'Mojo mischief' en 'Fake love hypocrisy' konden dan ook op aardig wat airplay rekenen. Single Pilot is de band rondom zanger David Dam (The Voice of Holland) en zorgt voor een flinke dosis soulvolle elektrofunk. Het festival zal worden geopend door de jonge indiepopband Close Up. De muziek van deze Utrechters kan worden vergeleken met bijvoorbeeld Two Door Cinema Club en Phoenix. Tot slot is ook Comedytrain-caberetier Thijs van Domburg bevestigd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag