Festivalkriebels 2015: Programma Delft Citypop compleet Festivalkriebels 2015: Programma Delft Citypop compleet

Tweede editie op 22 en 23 mei

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2015: Programma Delft Citypop compleet

Tweede editie op 22 en 23 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na een succesvolle eerste editie met onder andere Dotan, Jungle By Night, Bells of Youth en Memphis Maniacs, beleeft Delft Citypop dit jaar haar tweede editie. Het festival wordt bovendien uitgebreid naar twee dagen, op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei. Net als vorig jaar is het festival gratis toegankelijk. Met de bekendmaking van de laatste vier namen is het volledige programma nu bekend.

16 maart: Met het uitbrengen van het tweede album ‘We Only Part To Meet Again’ is de melancholische popband Mister and Mississippi weer terug van weggeweest. Onlangs stond de band nog in een uitverkocht Paard van Troje en nu dus ook te zien op Delft Citypop. Memphis Maniacs gaat op herhaling tijdens Delft Citypop. Vorig jaar wist de band al een feestje te bouwen op de Markt in Delft en dat gaan de heren met hun doldwaze mash-ups nog een dunnetjes over doen. De Limburgse band Afterpartees haalt zijn invloeden bij Iggy Pop, T-rex en King Tuff en schopte het met hun punkrock al tot Pinkpop. Tijdens Eurosonic Noorderslag dit jaar was Afterpartees een van de hoogtepunten. Met het album ‘Mosaic’ maakt de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot aka Sue The Night dit jaar haar debuut. Single ‘The whale’ werd zelfs 3FM Megahit en het album werd 3FM Album van de Week. En dankzij Linda van Leeuwen is de band zelfs een beetje Haags te noemen.

25 februari: Het Leidse trio Kraak & Smaak staat bekend om de funky elektronische house klappers als ‘Squeeze me’ en ‘Call up to heaven’. Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug presenteren in april hun nieuwe single en staat op Delft Citypop in volledige bandbezetting. Ook (deels) uit Leiden is Birth of Joy. De drie heren maken een mix van grunge, stoner en punk en zijn een ware live sensatie. De band werd al genomineerd voor een Edison Pop en stond vorig jaar op Pinkpop. Bade is het soloproject van Bart van Liemt, voormalig frontman van The Sheer. Vorig jaar verscheen zijn solodebuut ‘Miracle Wave’. Het daarvan afkomstige ‘Hide no more’ was veelvuldig te horen op de radio. Het eerder aangekondigde optreden van Rondé gaat helaas niet door wegens een operatie aan de stembanden van frontvrouw Rikki.

17 februari: Dit weekend startte DI-RECT met de nieuwe theatertour, maar ook de festivalkalender stroomt al aardig vol. De Haagse rockband zal dus ook te zien zijn op Delft Citypop. Vorig jaar verscheen ‘Daydreams in a Blackout’, het derde album in de huidige samenstelling van de band, dat meteen de nummer 1 positie behaalde in de Album Top 100. Ook de eveneens Haagse band Sven Hammond staat op het programma. De formatie rondom Sven Figee knipte onlangs de ‘Soul’ van de bandnaam af en presenteert 5 maart het nieuwe album in Paard van Troje. Tot slot is ook Rondé bevestigd. De band ontstond op de Herman Brood Academie en scoorde met de eerste single ‘Run’ meteen een 3FM Megahit. Tijdens Eurosonic Noorderslag werd de band bovendien bestempeld als één van de hoogtepunten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag