Westerpop terug in 2016

Delfts popfestival terug van weggeweest met nieuwe locatie en nieuwe datum

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Westerpop is terug in 2016. Dit heeft de organisatie van het Delftse popfestival vandaag bekend gemaakt. In 2014 vierde het festival zijn zilveren jubileum. Het festival vond tot 2014 plaats op de sportaccommodatie van het Grotius College, Deze locatie viel in de herontwikkeling van de Spoorzone. Het festival kon dus niet meer doorgaan, een jaar lang is er gezocht naar een nieuwe locatie. Die is nu gevonden.

Na een jaar de tijd te hebben genomen om een goede nieuwe locatie te vinden is er inmiddels een nieuwe locatie gevonden: het sportterein van het Stanislas College, Molenhuispad Delft. Met de directie van het Stanislas College is een locatieovereenkomst getekend. Het festival heeft de intentie om voortaan als biënnale in de Delftse evenementenkalender terug te keren. Dit betekent dat het festival om het jaar zal worden gehouden, met de eerstvolgende editie op 15 en 16 juli 2016.

De organisatie is verheugd dat het gelukt is om na een zoektocht van een jaar, waarin in totaal zes locaties zijn bezocht, eindelijk een plek gevonden is. Dat de keuze op het Stanislas is gevallen heeft ook te maken met de ligging. Deze locatie ligt op loopafstand van het Centraal Station van Delft. Hierdoor kunnen er weer vele bezoekers vanuit de regio en van verder, het festival makkelijker komen bezoeken.

Normaal gesproken vond Westerpop altijd in het laatste weekend van augustus plaats. Op de nieuwe locatie is gekozen voor een datum in juli. Zo heeft de grasmat meer tijd om te herstellen na het evenement, om in goede conditie het nieuwe schooljaar te kunnen aanvangen. Over het weer kunnen geen voorspellingen worden gedaan, maar wat vast staat is wel dat het festival eind augustus vaak geteisterd is geweest, door slechte weersomstandigheden.

In de aanloop naar de 26ste editie in 2016 zal er een jubileumboek worden uitgebracht, met daarin rijke illustraties, schitterende foto’s, mooie verhalen en tot de verbeelding sprekende anekdotes betreffende de afgelopen vijfentwintig edities. Voor directe omwonenden van de nieuwe locatie, is er informatie beschikbaar via de website van het festival.