HPC Winterfest maakt eerste namen bekend

Mutt Dog County, The Hague Reggae Allstars en Droppings

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 20 februari 2016 is het weer tijd voor het HPC Winterfest. De gehele dag zijn er optredens op diverse locaties binnen het pand van het Haags Pop Centrum, van de Grote Zaal tot het HPC Café en vele van de oefenstudio’s die zich daar tussen bevinden. Optredens van bands die net komen kijken, maar ook de grotere namen komen aan bod.

Het wordt perfecte opwarmer genoemd, voor de festivals die Den Haag het rest van het jaar weer te bieden heeft. Het programma is zoals vanouds gevarieerd; van pop-, rock-, punk-, funk- en metalbands, van singer-songwriters tot elektronische acts. Verspreid over de diverse podia en oefenruimtes zullen meer dan 50 optredens plaatsvinden,

De organisatie maakt vandaag de eerste namen bekend: Mutt Dog County, The Hague Reggae All Stars, Seed Of Ayawaska, DiTCH en Droppings.

Mutt Dog County was afgelopen zomer nog te zien op het Haags Podium op Parkpop. Dit optreden was dik verdiend nadat ze de voorrondes van GBOB hadden gewonnen. Afgelopen oktober organiseerde 

The Hague Reggae All Stars in samenwerking met HPC nog het geslaagde Roots Rock Reggae in de PIP tijdens de Haagse Pop Maand. Psychedelisch powertrio Seed Of Ayawaska is een relatief nieuwe band, maar timmert flink aan de weg met o.a. hun deelname aan het Talent Event. DiTCH heeft al op flink wat podia gestaan in Nederland. Ze brengen een dampende set vol herkenningspunten voor de gemiddelde stonerrock fan van weleer. Droppings maakt ritmische noise en gaven eerder dit jaar nog een geweldige show weg tijdens Plein Open Goes Bazart – Goes Paard van Troje.

Het HPC Winterfest vindt plaats op zaterdag 20 februari 2016 vanaf 14.00 uur in het Haags Pop Centrum aan de Burgemeester Hovylaan 12 te Loosduinen. Het festival is gratis toegankelijk.