Column: Fuck Velvet Column: Fuck Velvet

“Ramesh legt al bijna vijf jaar lang zijn ballen op de fucking snijplank”

, Justin Verkijk

Column: Fuck Velvet

“Ramesh legt al bijna vijf jaar lang zijn ballen op de fucking snijplank”

Justin Verkijk ,

18 april is een mooie dag. Niet alleen omdat jouw favo columnist dan jarig is, maar vooral omdat we die dag de (onafhankelijke) platenzaak vieren. Record Store Day (RSD). Vroeger hadden we er best wel veel in Den Haag, op het hoogtepunt zelfs vijftig. Tegenwoordig nog maar één: Vinyl Grove. Als je nu denkt, wat lul je nou Verkijk we hebben toch ook nog twee filialen van Velvet? Fuck Velvet. Dat telt niet.

Ik kwam nog wel eens bij Plato. Veels te weinig, net als de rest van de stad, anders had die zaak nog wel bestaan. Ik kwam daar graag voor de snor van Boris de Vries aka Father Futureback en vond het zo verschrikkelijk tof dat ik m’n cd’tje in een bruin groentezakje kreeg. Op de een of andere manier ga ik in het buitenland sneller naar een platenzaak dan wanneer ik hier door de stad loop. Toen ik met Music City The Hague in Hamburg was voor het Reeperbahn Festival heb ik een halve dag van het programma gemist omdat ik een platenzakentour aan het doen was. Heerlijk. Tijdens de komende editie van RSD komen er weer een hoop toffe releases uit speciaal voor die dag. Te veel om te noemen en genoeg om al je spaargeld op stuk te slaan.
 
Ook vinden er in veel platenzaken instore optredens plaats, dat is je kans om toffe optredens te zien in een hele intieme setting. Een overzicht van wat er allemaal in onze regio op ’t programma staat vind je hier op deze site. Veel grote namen bij Velvet, zowel op de Fred als in het centrum. Maar nogmaals, fuck Velvet. Ga naar Vinyl Grove in de Boekhorststraat, held Ramesh legt al bijna vijf jaar lang zijn ballen op de fucking snijplank, uit liefde voor muziek en vinyl. Wat veel mensen niet weten: hij is superaardig. Hij heeft alleen van nature een serieus gezicht, vertelde hij me laatst. Wel kut dat ‘ie qua optredens nog niets heeft staan op de 18e, laten we daar ook verandering in brengen. Een oproep aan alle bandjes in deze mooie stad, ga alsjeblieft smeken bij Ramesh van Vinyl Grove of je er mag spelen tijdens Record Store Day.
 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag