Column: Nondeju Son Mieux

"Neusje omhoog en lekker tof doen, dat dan weer wel."

Justin Verkijk ,

"Als je me acht jaar geleden had verteld dat ik ooit de loftrompet zou steken over Camiel Meiresonne, dan had ik je waarschijnlijk in je gezicht gespuugd. Iets te heftig hè? Uitgelachen dan, jij je zin.

Een bloedhekel had ik aan dat ventje, want dat was het toen nog. Misschien was het een beetje afgunst ook, dat durf ik wel te zeggen. Hij ging gewoon veels te lekker voor z’n leeftijd en dat wist ‘ie. Ik heb hem die tijd wel eens expres laten struikelen op de Grote Markt. In mijn herinnering liep Camiel ’s nachts met een zonnebril op en droeg hij een bontjas met daar onder zijn blote bast en een spijkerbroek. Maar dat kan ik ook verzinnen. Neusje omhoog en lekker tof doen, dat dan weer wel. Volgens mij had hij niet eens in de gaten dat er opzet in het spel was, maar wat voelde het goed om hem onderuit te zien gaan.

Als ik er nu op terugkijk was het niet eens zo gek dat hij er zo bij liep, hij had met zijn band All Missing Pieces immers al op Beatstad gespeeld voor dat hij zijn eerste schaamharen mocht verwelkomen. Zulke gigs op je 14e, je videoclip op TMF en een nominatie voor een 3FM award, king of the world ben je dan. Ze waren Hanson, maar dan leuk. Jammer dat het niet wat langer stand heeft gehouden.

Een aantal jaar later zag Camiel optreden met Soul Sister Dance Revolution in de PIP. Ik was ‘m daarvoor een tijd uit het oog verloren. Irritant vond ik ‘m nog steeds maar de passie die er bij hem die avond van spatte kon ik wel waarderen. Die energie en volle overgave, mooi om naar te kijken. Ik ken weinig mensen die zo los gaan als ze spelen. Toen hij vorig jaar te gast was in mijn programma om te vertellen over zijn soloproject Son Mieux kwam ik er pas achter dat het een ontzettend lieve jongen is. Ik kon me al niet meer voorstellen dat ik hem zo verafschuwde. Ik vertelde het natuurlijk wel eerlijk en hij begreep het ook, dat is nog het mooiste.

De vonk sloeg pas echt goed over toen ik hem op een festival in een bungalowpark drie dagen achter elkaar voorbij zag vliegen in hetzelfde colbertje met een plumeau in z’n hand. Kleine oogjes en z'n stem kwijt, zo heb ik hem het liefst. Toen ben ik een beetje van 'm gaan houden zelfs.

Het zou wel eens wat kunnen worden met Son Mieux. Ik gun het de beste man in ieder geval met heel mijn hart en ik geloof er ook in. Terug op de plek waar hij hoort, frontman in een band. Keep on keeping on, Camiel."

Son Mieux is sinds vandaag Serious Talent bij 3fm.

 

 

 
Over Justin
De wekker van Justin Verkijk gaat altijd net iets eerder dan die van jou. Iedere morgen brult hij de stad wakker in zijn programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij KX Radio draait Justin iedere donderdag platen die hij zelf wil horen. In het weekend vind je hem in het nachtleven, vaak gewapend met microfoon of achter de draaitafels. Verder is hij de vaste spreekstalmeester op festivals als Lowlands, Pitch, Lentekabinet en Dekmantel Festival.