Herinneringen ophalen aan 15 jaar DI-RECT Herinneringen ophalen aan 15 jaar DI-RECT

Enkele fans aan het woord

, Megan Lloyd | Foto's: Ramond Jaggessar, Kamiel Scholten en Maarten Ederveen

Herinneringen ophalen aan 15 jaar DI-RECT

Enkele fans aan het woord

Megan Lloyd | Foto's: Ramond Jaggessar, Kamiel Scholten en Maarten Ederveen ,

Wanneer een band 15 jaar bestaat, zijn dit ook 15 jaar aan herinneringen voor de fans. Wij vroegen vlak voor het optreden van de mannen aan hun fans wat hun favoriete momenten zijn geweest met de jarige formatie.

Roos Oud

“Ik ben ze eigenlijk pas sinds Marcel gaan volgen. De show in Paradiso is mij het meest bijgebleven. Het was vanaf het eerste moment een onwijs gaaf feestje. We hebben na die show besloten om kaarten te scoren voor nog twee shows. Soul Sister Dance Revolution was daarbij het voorprogramma, waar ik ook fan van ben. Ze begonnen ons al snel te herkennen haha! Het was echt wel heel erg vet. Ik ben vanavond vooral heel erg benieuwd naar wat ze gaan doen met Guus Meeuwis. En uiteraard het optreden met Tim, omdat ik ze nog nooit heb gezien in de oude formatie.” 

Monique van den Vliet

Monique kijkt het meeste uit naar het optreden met Tim. Ze is al sinds 2001 fan van de band. “Ik mocht een hele tijd geleden bij Jamie’s ouders thuis een keer in de limousine zitten. Ik en nog een paar andere fans stonden daar te wachten en mochten er even in zitten, dat was heel erg gaaf.” Wat het mooiste concert van de band was? “Beatstad! Heel gaaf, samen met alle andere fans die erbij waren. Ik weet ook zeker dat het vanavond heel speciaal gaat worden”. 

Jorien Versteeg

Bij de meeste fans, en ook bij Jorien, is vandaag echt een dag waar naar uitgekeken werd. “Hier leef ik echt al weken, misschien wel maanden, naar toe. Ik ben fan sinds het eerste uur. Ik heb al veel gave momenten met ze mee mogen maken. Sowieso mijn eerste concert in Nieuw-Vennep. Ik mocht eigenlijk nog niet naar binnen, maar mijn nichtje heeft me naar binnen gesmokkeld. Dat is zo’n gaaf moment, wanneer je jouw helden voor het eerst op het podium ziet. Ik heb het drumstokje van Jamie gevangen en uiteraard goed bewaard. Ze zijn met de nieuwe samenstelling veranderd, maar je groeit met ze mee als fan zijnde. Het zijn hele sympathieke jongens en lekker gek.”

Valentine Bovendeert

De 13-jarige Valentine valt -met haar vioolkoffer op haar rug- op in het publiek.
“Ik ken ze al sinds mijn geboorte, toen ze nog in strandtenten speelde. Ze bestaan al mijn hele leven. Parkpop vond ik echt het mooiste optreden, met al die mensen. Ze waren ook de eerste band die ik ooit live heb gezien.”.
Maar waarom heeft ze haar viool bij haar? “Ik had een verrassing voor DI-RECT, ik wilde wat stukken voor ze spelen, maar ik mag niet naar ze toe. Ik kan al heel veel liedjes van ze spelen en ze zijn mijn grote inspiratie. Bij het UIT-festival in 2014 mocht ik wel backstage om voor ze te spelen en heb ik al wat stukken laten horen. Marcel heeft zelfs al een keertje gevraagd of ik met ze wil jammen, dus ik ga ze nog wel even mailen” 

Michel Brinkgreve

Zoals vele bezoekers, volgt ook Michel de band als vanaf het begin: “Ik volg ze wel echt al 15 jaar. Ik werkte vroeger in de Boerderij in Zoetermeer en toen kwamen ze binnen met Papa Dickie en toen dacht ik al, dat is een leuke band! Sindsdien ben ik ze gaan volgen. We hebben ze onder andere bij de theatertour gezien en op Pinkpop. Ik vind het gewoon een rete-goede band en ze hebben er lol in! Het theaterconcert in Heerlen was prachtig, omdat het heel intiem was en ze alles gaven. Of het nu een kleine omgeving is of Paradiso of Pinkpop, ze maken er wat van. Het zijn verschrikkelijke goede muzikanten.” 

Dewi van Beek

De eenmalige terugkomst van Tim is zeker iets waar fans naar uit kijken. “Mijn mooiste herinnering was toen ik een jaar of zestien was. Jaren geleden, op Appelpop, kwamen we bij de backstage ingang Tim tegen, waar ik toen smoorverliefd op was. Ik heb hem toen eindelijk kunnen bedanken voor al die jaren en de muziek. Hij gaf me toen een kus op mijn wang. Ik was toen helemaal in wolken, terwijl ik mijzelf echt te oud en te cool daarvoor vond. Ik kijk echt onwijs uit naar het moment dat Tim weer op het podium staat. Ze zijn echt de beste live band uit Nederland.” 

Anne Gaastra

Anne staat met haar gesigneerde DI-RECT jasje vooraan te wachten. “Ik heb de oude opstelling nog nooit gezien, ik ben ze pas gaan volgen sinds Marcel erbij kwam. Ik kijk er wel naar uit om beide opstellingen vanavond te zien. Mijn favoriete moment met de band was tijdens de theatertour. Ik mocht even bij ze op het podium. Marcel zocht naar een vrijwilliger en ik was de enige die z’n hand opstak. Spike vroeg me of ik even thee voor hem wilde halen haha! Aan het einde van de show kreeg ik bloemen van ze. Echt een avond om nooit meer te vergeten.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag