Vooruitblik: line-up Big Texas Barbecue dit jaar super-sized Vooruitblik: line-up Big Texas Barbecue dit jaar super-sized

Meer muziek, “maar het draait nog steeds om de barbecue”

, Redactie 3voor12 Den Haag

Vooruitblik: line-up Big Texas Barbecue dit jaar super-sized

Meer muziek, “maar het draait nog steeds om de barbecue”

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus steekt de Grote Markt voor het zesde jaar op rij de fik in de Big Texas Barbecue. Voorheen was dit een kwestie van veel vlees, veel bier en kort door de bocht gezegd hier en daar een countrybandje, maar er staat dit jaar een aanzienlijk grotere line-up op het menu. Het evenement wordt daarmee steeds relevanter voor muziekliefhebbers. Mede-programmeur Remco Prins spreekt zich tussen het posters plakken uit over de upgrade.

Twee podia, zeventien bands uit binnen- en buitenland, dj’s en twee afterparty’s: ‘muzikale omlijsting’ is inmiddels een grof understatement voor de programmering van de BBQ. Prins: “De voorgaande edities waren een succes, we wilden nu graag twee podia. Er komt een heel knus podium bij onder de luifel van de Zwarte Ruiter. En zowel op de vrijdag als de zaterdag komt er een afterparty in Hoender en Hop, ook met band.” De groei op het festival is een afspiegeling van wat er gebeurt in de muziek, zegt Prins: “Er komen steeds meer bandjes in het genre, ik ontdek steeds weer nieuwe toffe dingen. En dat genre bedoel ik heel breed. Bluegrass, rockabilly, hillbilly, southern blues, het hardere werk; het is echt niet alleen maar country wat er komt spelen.”

Prins, die het festival samen met Marco Bijsterbosch programmeert, treedt zelf ook op: met Stringcaster op de vrijdag en Rag Mob op de zaterdag. Over de grens is Stringcaster inmiddels een veelgevraagde act. Hij is net terug uit Zwitserland, waar bluegrass en aanverwante genres heel populair zijn. “Ze denken daar dat we een enorm beroemde band zijn”, vertelt Prins lachend, “Weten zij veel.” Hij gaat zichzelf natuurlijk niet noemen, maar kijktips heeft de programmeur genoeg. Uit Den Haag vindt hij de harmonieuze americana van Belle of Louisville een absolute must-see. Hetzelfde geldt voor de Eindhovense Johnny Cash- tribute van Def Americans en van over de grens tipt hij het Britse Danny and the Champions of the World. “IJzersterke liedjes”.

De grote line-up is mooi, maar het gaat volgens Prins nog steeds om de barbecue zelf. “In voorgaande jaren zag je dat mensen ons steeds beter weten te vinden, omdat het op barbecuegebied echt topkwaliteit is wat we serveren. De liefhebbers weten dat het hier goed is.” Volgend jaar weer net zo groot? Grote grijns: “Nog VEEL groter! Nee hoor, we kijken van jaar tot jaar.”

De Big Texas Barbecue 2015 vindt plaats op de Grote Markt op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. Tijden en line-up vind je op www.bigtexasbbq.nl

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag