Voice4Thought: Een uniek en nieuw festival in Leiden Voice4Thought: Een uniek en nieuw festival in Leiden

, Redactie 3voor12 Den Haag

Voice4Thought: Een uniek en nieuw festival in Leiden

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Leiden krijgt een nieuw jaarlijks festival: Voice4Thought. Naast film- en debat-avonden organiseert het festival op zaterdag 29 augustus, in samenwerking met het Haagse label Antilounge, een avondprogramma in poppodium Gebr. de Nobel. Artiesten uit o.a. Tsjaad en Burkina Faso treden daar samen op met artiesten uit Nederland.

Martijn Verlinden (Rivers Area Juke Squad) en Edward van Eck (Generate) zijn een unieke samenwerking aangegaan met Croquemort (slam poetry artiest, Tsjaad) en Smockey (rap, Burkina Faso). Ook zullen Croquemort en Smockey begeleidt worden de V4T band op gitaar, drums en saxofoon. Hiernaast vinden individuele optredens plaats van Kazil, Raw Bros en Charly & Gallus van het label Antilounge. De VJ kunsten zijn van Simple Production, zij gaan verder in op de thematiek van het festival.

Voice4Thought (V4T) is een artistiek-wetenschappelijk project van de Universiteit Leiden en Afrika Studiecentrum, gebaseerd op inspirerende stemmen van over de hele wereld. Zij vertellen geen verhaal van crisis en misère, maar van kracht en verandering. Om deze verhalen te verspreiden aan een groter publiek, organiseert het project het Voice4Thought festival, van 24 t/m 29 augustus 2015 op diverse locaties in Leiden. Het festival is een combinatie van kunst, muziek, film, debat, social media en academisch onderzoek, hiermee willen ze een dialoog tussen Afrika en Europa bewerkstelligen.

Croquemort aka Didier Lalaye is een beroemde slam poetry artiest uit Tsjaad. Hij oefent daarnaast zijn beroep als arts uit en heeft een e-health project in strijd tegen Bilharziose opgezet. Slam is een vorm van expressie, poëzie op melodie. Smockey aka Serge Bambara is een hip hop artiest, acteur en politiek activist uit Burkina Faso. In 1999 tekende hij een contract met EMI en in 2001 begon hij de studio Abazon. Inmiddels heeft hij diverse albums uitgebracht en heeft hij samengewerkt met de vooraanstaande Senegalese rapper Didier Awadi. Antilounge is hét Haagse underground label met als doel een platform te bieden voor nieuwe en getalenteerde Haagse elektronische artiesten. Opgericht in 2003 door Martijn Verlinden. Genres als electro, dubstep, jungle, industrial, tekno, grime, breakcore, worldcore, IDM, noise drones en terrorsalsa; ze zijn allemaal vertegenwoordigd op de Antilounge albums.

Tijdschema
21:00 Dj Kipkillah
21:35 Kazil (live)
22:20 Raw Bros (live)
23:10 Smockey (live)
23:55 Croquemort (live)
00:20 L'Experiment de Croquemort, RAJS & Generate (live)
00:50 Generate (live)
01:35 Dj's Charly White & Gallus
03:00 end

Locatie: Gebr. de Nobel, Leiden
Tijd: 21.00 – 03.00
Entree: € 6,50 (studenten/CJP €5,- 

http://voice4thought.org/nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag