Verslag: The Crave Fest Verslag: The Crave Fest

Complete techno experience, verpakt in een zwart-gele verpakking

, Tekst: Alex van Straaten | Foto's: Katja Rupp (District25)

Verslag: The Crave Fest

Complete techno experience, verpakt in een zwart-gele verpakking

Tekst: Alex van Straaten | Foto's: Katja Rupp (District25) ,

Met het kenmerkende zwart-gele ‘C’ logo staat The Crave voor: rauwe diepe techno, een goede sfeer en oog voor detail. Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van The Crave Fest plaats in de PIP, 3voor12 Den Haag trok de dansschoenen aan en was aanwezig.

 

District25 (de Scheppers van Extase worden ze ook wel genoemd) wil het uitgaansleven in Den Haag een boost geven op het gebied van elektronische muziek. Hun bekendste – en meest succesvolle – evenement is The Crave. Vanonder een dik deken met grijze stapelwolken, doemt het massieve gebouw BINK36 op vanuit de verte. Het gebouw ziet er uit alsof het toe is aan een opknapbeurt, maar dit heeft zo zijn charmes. Alle edities van The Crave vinden plaats op dit indrukwekkende, maar vooral rauwe terrein aan de Binckhorstlaan. De mannen van District25 creëren met de muziek, de locatie en het publiek een hele duidelijke ‘rauwe' feel. Het Berlijnse underground gevoel pakt de feestgangers dan ook volledig in, meteen als ze binnen lopen.

Snoeiharde basslijnen
In groepjes lopen de bezoekers richting de entree, hier worden ze omarmd door de rauwe techno van de mainstage. De ruimte tussen de ingang en het hoofdpodium creëert een krachtig gevoel. De meeste bezoekers lopen dan ook meteen richting de snoeiharde basslijnen van de mainstage, die al bij de ingang een kleine aardbeving veroorzaken. Voor het hoofdpodium is het rond half twee in de middag nog erg rustig. Niemand durft nog te dansen.

Van Anh
Pas zodra Van Anh plaats neemt op het hoofdpodium, probeert een enkele bezoeker een paar schuchtere danspasjes te zetten. Van Anh haar unieke, maar vooral sierlijke en grootse sound is opvallend. Zij is resident (een vaste kracht) van The Crave en een artieste die snel groeit. Haar set creëert een machtige verhaallijn, waarbij de bezoeker bij de hand wordt genomen door een rauw landschap vol hypnotiserende melodieën.

Sandrien
Helaas vallen de regendruppels dan al uit de lucht. Het merendeel van het publiek schrikt hier gelukkig niet van. Eigenlijk past de grijze lucht bij de atmosferische en diepe tonen van de set van Sandrien. Zij is inmiddels niet langer weg te denken uit de Nederlandse techno wereld. Met optredens over de hele wereld, is dit haar derde optreden tijdens The Crave. Ze is een zwaargewicht op elke line-up, maar hierin schuilt wel het gevaar dat haar sound kan tegenvallen als er te hoge verwachtingen zijn. Het vuurwerk is een leuke toevoeging aan de mainstage, zo nu en dan blazen een paar flinke vlammen naar beneden. Dit geeft een ‘wauw’ gevoel in het publiek en maakt de set van Sandrien tot een krachtig geheel.  

Marcel Fengler
Marcel Fengler zorgt later op de dag voor het hoogtepunt. Zijn techno is hard, krachtig en erg divers. Hij staat erom bekend om contrasten te scheppen in zijn muziek. Zo knalt er op een zeker moment de oude hit ‘pump up the jam’ uit de speakers. Het publiek laat luid enthousiast van zich horen en danst heftig mee op zijn muziek.

District25 Stage
Verscholen aan de achterkant van het gebouw van de PIP ligt de ‘District25 Stage’. Hier staan een stuk minder mensen, maar dit maken de acts van dit podium. Vorig jaar zat op deze plek de mainstage. De mannen van District25 benutten nu beter de ruimte van het terrein, ze hebben het hoofdpodium richting de entreeneergezet. Het publiek heeft zo de keuze uit twee podia’ s.

TWR72 zet een memorabel optreden neer. Dit duo bestaat uit twee goede vrienden die van de een op andere dag in de muziekwereld rolden. Ze krijgen de feestgangers zo ver om te gaan dansen. Residents Secunda en Stranger zetten zoals altijd, een snoeiharde set neer. Vooral de opvallende oldskool nineties sound van Stranger zorgt voor veel gejuich vanuit het publiek. Hiermee maakt het publiek zich klaar voor de after party van The Crave, tijdens ‘The After Hours’.

The After Hours
Overdag wachten de feestgangers tot de zon ondergaat, zodat ze zich echt kunnen laten gaan tijdens ‘The After Hours’ van The Crave. Het festival bestaat eigenlijk uit twee delen. Veel festivalgangers duiken dan ook pas in de avond op, hierdoor zit het hoogtepunt hem dan ook meer in de avond. Het hele concept rondom The Crave gaat juist om de rauwe duisternis in combinatie met de diepe en krachtige techno. Het festival komt overdag misschien minder goed tot zijn recht.

Toch is The Crave Fest gewapend met twee mainstages, een indrukwekkende line-up en in combinatie met het industriële terrein van de PIP een absolute ‘must’ voor echte techno puristen. District25 doet net als vorig jaar waar het zo goed is in: de bezoekers een complete techno experience aanbieden, verpakt in een rauwe zwart-gele verpakking.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag