Haagse selectie Reeperbahn Festival 2015 bekendgemaakt Haagse selectie Reeperbahn Festival 2015 bekendgemaakt

Zes acts naar Hamburg

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse selectie Reeperbahn Festival 2015 bekendgemaakt

Zes acts naar Hamburg

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op Den Haag FM is zojuist de laatste band bekendgemaakt van de in totaal zes bands die Music City The Hague gaan vertegenwoordigen op Reeperbahn Festival 2015. De Haagse vertegenwoordiging op het showcase fesitval zijn dit jaar: Fexet, WOOT, Friends of the Family, The Womb, Noblesse en Pat Smith.

Reeperbahn Festival zal van 23 t/m 26 september plaatsvinden en is het grootste clubfestival van Duitsland. Bovendien is het festival één van de belangrijkste ontmoetingsplekken voor de muziekindustrie in Europa. De internationale popsector komt hier jaarlijks kijken naar meer dan 400 optredens van de nieuwste en meest belovende acts van over de hele wereld.

Met in totaal zes optredens is Music City The Hague behoorlijk aanwezig op het showcase festival in de Duitse havenstad. De Haagse selectie is bepaald door een commissie bestaande uit Marco Bijsterbosch (Grote Markt), Henk Koolen (Paard van Troje), Leon te Pas (AT Events), Koen Herfst (Music City The Hague), Justin Verkijk (Den Haag FM), Gideon Rozendaal (HPC) en de programmeurs van Reeperbahn Festival. Uit vijfentwintig inschrijvingen hebben zij uiteindelijk de zes bands geselecteerd.

Op donderdag 18 en vrijdag 19 september zal een speciaal buitenpodium op de Spielbudenplatz - het muzikale hart van het festival - volledig in het teken staan van de Haagse popmuziek. 

Het wordt alweer de vierde keer dat Music City The Hague aanwezig is op Reeperbahn Festival. Aan de editie van vorig jaar hield Taymir een platendeal bij Sony en een Europese tour over, voor The Deaf leverde het onder andere een tour op door Duitsland en een aanstaande tour door Spanje in oktober. Ook tijdens eerdere edities bleken de showcase optredens succesvol voor de Haagse bands. Voor Soul Sister Dance Revolution, Monomyth en Splendid volgen buitenlandse tours en door DI-RECT en Bombay (Show Pig) werden platendeals binnengehaald. Mede door deze eerdere successen zijn de verwachtingen de komende editie hoog gespannen.

De avonturen van de Haagse artiesten tijdens Reeperbahn Festival zullen via 3voor12 Den Haag vastgelegd worden, maar ook Den Haag FM zal meereizen om elke dag live verslag te doen vanuit Hamburg.

Music City The Hague is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met The Hague Music Export en Untamable. The Hague Music Export is een project van het Haags Pop Centrum in samenwerking met de gemeente Den Haag.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag