Nieuwe TALENT EVENT in aantocht Nieuwe TALENT EVENT in aantocht

Den Haag gaat jong muziektalent extra ondersteunen

Nieuwe TALENT EVENT in aantocht

Den Haag gaat jong muziektalent extra ondersteunen

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Om jonge rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s en andere muzikanten wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de zesde keer het coachingtraject TALENT EVENT opgezet.

Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Popunie, Programmeurs Overleg Popmuziek en Fonds 1818 kunnen jongeren tot 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten vanaf november gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Aight, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

Daarnaast kunnen de jonge muzikanten onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Alle muziekstijlen zijn welkom, van rock en hiphop tot jazz en dance, van singer/songwriter tot metal en punk. Jongeren kunnen in een band meedoen of als solo-artiest. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk 1 oktober.

Om mee te kunnen doen aan TALENT EVENT moeten de muzikanten in ieder geval meedoen aan de showcases eind oktober in muziekcentrum Musicon (live acts) en in de studio van het programma Young Agga op radiozender Den Haag FM (hiphop). Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 29 januari 2016 in de grote zaal van het Paard van Troje.

De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro beschikbaar gesteld door de Popunie, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, gratis oefenruimtes, coaching, ruime media-aandacht en verschillende festivaloptredens in 2016 in Den Haag (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar in ieder geval met een een optreden in het radioprogramma Stork On Air en een fotoshoot.

Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk 1 oktober via info@talentevent.nl

Meer informatie staat op:
www.talentevent.nl, www.facebook.com/talentevent en op www.twitter.com/talenteventdh

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag