WOOT en Reeperbahn WOOT en Reeperbahn

"Het belangrijkste verschil is dat we dit keer met de support van onze platenmaatschappij gaan"

, Redactie 3voor12 Den Haag

WOOT en Reeperbahn

"Het belangrijkste verschil is dat we dit keer met de support van onze platenmaatschappij gaan"

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je maar bewijzen! Jaar in jaar uit worden er Haagse bandjes het land uitgestuurd. Onder de vleugels van Music City The Hague krijgen acts de kans om zichzelf te presenteren op internationale showcase festivals. Het Reeperbahn festival in Hamburg is één van die festivals. Vanaf 23 september zullen een zestal bands daar keihard aan de bak moeten om op te vallen tussen honderden andere bands. 3voor12 Den Haag gaat met hun mee en wil van te voren graag weten hoe de bands denken hun kansen daar te verzilveren. Vandaag spreken we met WOOT, die voor de tweede keer richting Hamburg trekken.

Wat verwachten jullie van het Reeperbahn Festival?
"Als het festival de afgelopen jaren niet te veel veranderd is, een wervelstorm van heel veel toffe bands, hele mooie popzalen (bijna elke popzaal ziet er daar uit als een soort gekraakte operazaal) en een overload aan bratwurst en schnitzel. Vorige keer zijn we er, ondanks enige moeite, niet in geslaagd om iets anders te eten. Daarnaast hopen we natuurlijk de juiste mensen tegen het lijf te lopen die ons in Duitsland en de rest van Europa weer een stap verder kunnen helpen."

Wat zijn de verhalen die jullie hebben gehoord over Reeperbahn van jullie voorgangers?
"Robin Veldman (Pat Smith) is met Splendid en Playground Zer0 al een aantal keer naar Reeperbahn geweest en hij heeft het vooral over de lekkere bratwurst. Verder heeft een aantal Haagse acts al bewezen dat je er hele goede contacten op kunt doen. Het wordt sowieso een mooie ervaring."

Waar en wanneer is jullie showcase?
"We spelen donderdagmiddag 24 september op de Dutch Impact showcase in de Molotov Skybar om 14.00 uur. Op vrijdag 25 september spelen we in de gloednieuwe club Bahnhof St. Pauli tijdens de Music City The Hague showcase om 19.00 uur." 

Wat gaan jullie doen om op te vallen tussen al die honderden bands?
"Dat zit hem voor een groot deel in het voortraject om al zo veel mogelijk contacten aan te spreken, maar waar we zelf de meeste invloed op hebben, is dat we een hele goede show moeten neerzetten. Ook kunnen we met onze eerste show al een buzz creëren om extra veel mensen naar de tweede show te krijgen. Hier hebben we al wat mooie plannetjes voor, maar die houden we nog even voor onszelf"

Jullie zijn al een keer geweest, wat maakt deze keer anders?
"Het belangrijkste verschil is dat we dit keer met de support van onze platenmaatschappij Grandmono gaan. Ons label heeft goede contacten in het buitenland en is actief bezig om de juiste mensen bij onze shows te krijgen. Ook ligt er nu een concreet plan om in Duitsland voet aan grond te krijgen."

Waarom heeft juist WOOT kans om door te breken buiten onze landsgrenzen?
"De support van Grandmono en de buitenlandse contacten zorgen al voor een goede basis. Verder zijn er veel goede reacties op onze single Don’t You waar we hopelijk wat potten mee kunnen breken."

Reeperbahn staat bekend als een straat vol ondeugd, hoeren en stripclubs, wie van Woot moeten jullie ‘s nachts waarschijnlijk uit de stripclub slepen?
Tobias, maar die staat daar waarschijnlijk dekentjes uit te delen omdat hij bang is dat die meisjes het anders koud krijgen."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag