The Womb en Reeperbahn The Womb en Reeperbahn

“We zoeken met onze muziek niet noodzakelijk naar een plotselinge doorbraak”

, Redactie 3voor12 Den Haag

The Womb en Reeperbahn

“We zoeken met onze muziek niet noodzakelijk naar een plotselinge doorbraak”

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je maar bewijzen! Jaar in jaar uit worden er Haagse bandjes het land uitgestuurd. Onder de vleugels van Music City The Hague krijgen acts de kans om zichzelf te presenteren op internationale showcase festivals. Het Reeperbahn festival in Hamburg is één van die festivals. Vanaf 23 september zullen een zestal bands daar keihard aan de bak moeten om op te vallen tussen honderden andere bands. 3voor12 Den Haag gaat met hun mee en wil van te voren graag weten hoe de bands denken hun kansen daar te verzilveren. Vandaag spreken we met Tijmen van Wageningen van The Womb.

Wat verwachten jullie van het Reeperbahn Festival?
"We verwachten dat we daar twee keer intens lekker gaan spelen, dat in de eerste plaats. Verder verwachten we gave nieuwe bands te horen/ontdekken/ontmoeten, nieuwe vrienden te maken, 'ouwe' vrienden tegen het lijf te lopen (los van de andere bands die mee gaan namens Music City The Hague) zoals Bombay en Pauw bijvoorbeeld. We verwachten weinig slaap, non-stop muziek (uitwisseling), chaos en feest."

Wat zijn de verhalen die jullie hebben gehoord over Reeperbahn van jullie voorgangers?
"Ik sprak vorig jaar the Deaf toen ze echt net terug kwamen van Reeperbahn, en hoorde (van de leden die nog konden praten) verhalen van crazy taferelen met dronken Duitsers, nachten doorhalen, muzikale helden op straat tegenkomen, vette bands zien spelen en bovendien een serieuze hoop nieuwe connecties in Duitsland en interesse van Duitse boekers/programmeurs etc. Dus toen had ik zoiets van; dit klinkt wel als iets voor the Womb."

Waar en wanneer is jullie showcase?
"Naast de showcase in st. Pauli die door Music City The Hague wordt georganiseerd spelen we de dag ervoor nog op de Dutch Impact showcase."

Wat gaan jullie doen om op te vallen tussen al die honderden bands?
"Van te voren zijn we al bezig met het uitnodigen van mensen die wellicht iets voor ons zouden kunnen betekenen. Ter plaatse gaan we mensen ontmoeten, op straat en bij andere optredens, wij pikken onze potentiële luisteraars er zo uit, want die zien er vaak uit of ze nog in 70's rondlopen en die worden vervolgens overgehaald om naar onze showcase te komen. Dus met flyers en promo-cdtjes in de hand zullen wij over de reeperbahn dwarrelen."

Waarom heeft juist The Womb kans om door te breken buiten onze landsgrenzen?
"Ik weet niet of het zo is dat juist the Womb kans heeft om in het buitenland door te breken. We zoeken met onze muziek niet noodzakelijk naar een plotselinge doorbraak, maar wel naar aansluiting en aanknopingspunten in de internationale psych scene. We gaan niet naar Reeperbahn om een bepaalde single van ons album onder de aandacht te brengen, het is meer één ding, een optreden van the Womb, de hele sfeer en sound en de langgerekte composities waarbinnen de songs 'verstopt' zitten. We hebben echt veel tijd in de ontwikkeling van the Womb gestopt, zowel in schrijven van de songs, als in de sound/opnemen, als in het spelen/zingen, alles moest uitdagend zijn, een wiel moest worden uitgevonden. Ons doel was een uniek album maken (waarvoor we zelf onze eigen geluid creëren), vervolgens zijn we pas gaan kijken hoe we die nummers live het beste over konden brengen. Wat we over geluid geleerd hebben in de studio passen we ook live toe, en ook voor het live-geluid moest weer een wiel worden uitgevonden. De belangrijkste twee toevoegingen die nodig waren om het album live tot zn recht te kunnen laten komen zijn Sergio Escoda op toetsten/gitaar/zang en Giles – the sound dude – Tom. Met alle gigs die we sinds de release hebben gedaan en constant blijven perfectioneren van het geluid en de hele ervaring zijn we nu gewoon heel geschikt om Hamburg kapot hard te laten spacen."

Reeperbahn staat bekend als een straat vol ondeugd, hoeren en stripclubs, wie van The Womb moeten jullie s'nachts waarschijnlijk uit de stripclub slepen?
"Dat zullen we nog wel eens zien dan daar.. misschien gaan we wel met zn allen.. of helemaal niet.. woow" 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag