Friends of the Family en Reeperbahn Friends of the Family en Reeperbahn

"We hebben de hoop allang opgeven dat het slechts bij één persoon blijft."

, Redactie 3voor12 Den Haag

Friends of the Family en Reeperbahn

"We hebben de hoop allang opgeven dat het slechts bij één persoon blijft."

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je maar bewijzen! Jaar in jaar uit worden er Haagse bandjes het land uitgestuurd. Onder de vleugels van Music City The Hague krijgen acts de kans om zichzelf te presenteren op internationale showcase festivals. Het Reeperbahn festival in Hamburg is één van die festivals. Vanaf 23 september zullen een zestal bands daar keihard aan de bak moeten om op te vallen tussen honderden andere bands. 3voor12 Den Haag gaat met hun mee en wil van te voren graag weten hoe de bands denken hun kansen daar te verzilveren. Vandaag spreken we met Tijs van de Poll één van de miljoen leden van Friends of the Family.

Wat verwachten jullie van het Reeperbahn Festival?
"Een uitgelezen kans om onze muziek over de grens te krijgen! Juist op Reeperbahn telt het gewicht van een goede show en nu hebben we de kans om ons bij het juiste publiek in de kijker te spelen. We gaan eindelijk met Den Haag Europa in! Wij zullen voor een voetbal zorgen."

Wat zijn de verhalen die jullie hebben gehoord over Reeperbahn van jullie voorgangers?
"Dat het een kneitervet festival is! We hebben van Wesley gehoord waar wij moeten zijn voor de mooie Duitse avonden en we hebben vernomen dat het festival plaatsvindt in een roemruchte buurt van Hamburg."

Waar en wanneer is jullie showcase?
"Op donderdag 24 september spelen we van 19.00 tot 19.45 in 'Das Klubhaus St. Pauli'. Het is een splinternieuwe club in Hamburg die er van buiten in ieder geval te gek uitziet."

Wat gaan jullie doen om op te vallen tussen al die honderden bands?
"Jullie kunnen van ons guerrilla-acties verwachten in de stad. Ook zal Friends of the Family overal in de stad aanwezig zijn gezien onze grote groep. In de voorbereiding naar het festival toe zal er met verschillende boekers en programmeurs contact gezocht worden om bij onze show aanwezig te zijn."

Waarom heeft juist Friends of the Family kans om door te breken buiten onze landsgrenzen?
"Ons brede en aansprekende geluid laat zien dat wij van alle markten thuis zijn en wij op verschillende plekken uit de voeten kunnen. In Nederland spelen we al op vele plekken en het allerliefst willen wij natuurlijk dat mensen buiten Nederland ook onze muziek kunnen beluisteren en de ervaring van ons live-optreden kunnen meemaken."

Reeperbahn staat bekend als een straat vol ondeugd, hoeren en stripclubs, wie van Friends of the Family moeten jullie s'nachts waarschijnlijk uit de stripclub slepen?
"We hebben de hoop allang opgeven dat het slechts bij één persoon blijft."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag