Fexet en Reeperbahn

"Gewoon recht toe recht aan Fexet"

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je maar bewijzen! Jaar in jaar uit worden er Haagse bandjes het land uitgestuurd. Onder de vleugels van Music City The Hague krijgen acts de kans om zichzelf te presenteren op internationale showcase festivals. Het Reeperbahn festival in Hamburg is één van die festivals. Vanaf 23 september zullen een zestal bands daar keihard aan de bak moeten om op te vallen tussen honderden andere bands. 3voor12 Den Haag gaat met hun mee en wil van te voren graag weten hoe de bands denken hun kansen daar te verzilveren. Vandaag spreken we met Olivier Lucas van Fexet.

Wat verwachten jullie van het Reeperbahn Festival?
"Wij verwachten van het Reeperbahn festival een zeer veelzijdig festival met een breed scala aan verschillende soorten bands, met veel potentie om hard te groeien. Bandjes die spelen voor een publiek van o.a. mensen uit de muziek industrie, muziekliefhebbers en een stel dronken malloten."

Wat zijn de verhalen die jullie hebt gehoord over Reeperbahn van je voorgangers?
"We weten van onze voorgangers dat het een festival is midden in de hoerenbuurt waar iedereen helemaal uit hun dak gaat."

Waar en wanneer is jullie showcase?
"Donderdag 24 september van 20.15 - 21.00 in het Klubhaus Sanktpauli op het Spielbudenplatz."

Wat gaan je doen om op te vallen tussen al die honderden bands?
"We zullen in ieder geval helemaal onszelf zijn en doen wat wij altijd doen op een manier hoe alleen wij dat kunnen. Je hoeft bij ons geen extra toeters en bellen te verwachten. Gewoon recht toe recht aan Fexet. Dat maakt ons authentiek en dat valt altijd op."

Waarom heeft juist Fexet kans om door te breken buiten onze landsgrenzen?
"Omdat Fexet een band is met een fris eigen geluid op een zeer eenvoudige manier. Het is niet het zoveelste punkrock bandje dat drie powerchords speelt en een catchy refrein kan bedenken. Het is een punkrock band die verder ontwikkeld is dan dat, maar nochtans niet te ingewikkeld klinkt voor het grote publiek. Kortom, een band die niet te moeilijk doet om zich te onderscheiden maar dat van nature wel doet."

Reeperbahn staat bekend als een straat vol ondeugd, hoeren en stripclubs, vinden we Fexet s'nacht in de donkerste clubs van Hamburg?
"Ongetwijfeld Eelco Lassche! (Onze bassist)."