Haags Popnieuws: week 50

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

12/12/2015 - Seed of Ayawaska wint eerste voorronde Talent Event

In een propvol Musicon Musicon heeft Seed of Ayawaska gisteravond een plaats weten te bemachtigen in de finale van Talent Event. De band 'versloeg' daarmee de bands Blue J en Tape in een nek aan nek race. De jury bestond uit schollenpopprogrammeur Ramon Fehling, 3voor12 Den Haag hoofdredacteur Joeri Gordijn en Voice-finaliste Emmaly Brown. De komende weken zijn er nog drie andere voorrondes, uiteindelijk is de grote Talent Event finale in het Paard van Troje. De winnaar van Talent Event krijgt een scala aan prijzen. De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro beschikbaar gesteld door de Popunie, fotoshoots, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, gratis oefenruimtes, coaching, ruime media-aandacht en verschillende festivaloptredens in 2016 in Den Haag.. Vanavond is de tweede voorronde in het HPC Café. 

7/12/2015 - Directeur Hendrik Wassenaar vertrekt bij theaters Diligentia & PePijn

Uit een persbericht van theaters Diligentia en PePijn: "Donderdag 3 december is aan het personeel van de Stichting Theaters Diligentia & PePijn bekend gemaakt dat directeur Hendrik Wassenaar - na overleg met het bestuur- heeft besloten zijn positie neer te leggen. De dagelijkse leiding over beide theaters zal worden ingevuld door een nog aan te stellen ad-interim directeur, in samenwerking met het Management Team. Hendrik Wassenaar: “Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij beide theaters maar voel de grote behoefte mij te heroriënteren. Ik kijk terug op een hele mooie tijd” Rodrique Engering, voorzitter van het bestuur : “de samenwerking met Hendrik was prettig en het bestuur wenst hem zowel privé als zakelijk een mooie toekomst.” Wassenaar was directeur van de theaters sinds juni 2013."

04/12/2015 - Eerste namen Rewire 2016

Op Vrijdag 1, Zaterdag 2 en Zondag 3 April 2016 vindt de zesde editie van Rewire festival plaats. De eerste namen zijn gister bekend gemaakt: Animal Collective, Mica Levi & Stargaze present Under The Skin, Battles, Teho Teardo & Blixa Bargeld, Xiu Xiu plays Twin Peaks, Ben UFO, Lena Willikens, Ash Koosha, Amnesia Scanner, Pierre Alexandre Tremblay, In Code [Wentink, Snoei, Hulskamp], Kara-Lis Coverdale, Beatrice Dillon en Poppy Ackroyd. Meer namen zullen begin volgend jaar bekend worden gemaakt. Binnenkort besteden wij met 3voor12 Den Haag uitgebreid aandacht aan het festival.

04/12/2015 - Son Mieux getipt als act van 2016

In het programma De Wereld Draait Door tipte radio-dj Frank van der Lende de Haagse Son Mieux als dé act van 2016. Ook Spotify heeft zowel Son Mieux als The Indien opgenomen in hun voorspellingslijstje van 2016. Andere acts die aan de tafel bij Matthijs getipt werden waren The Brahms (ooit Haagse, nu Utrechts), De Likt en Max Meser.  

04/12/2015 - The Great Communicators ook naar Noorderslag

Na Son Mieux, The Deaf en Tears and Marble staan nu ook The Great Communicators op Noorderslag. Op Facebook: "We had to keep it a secret for a while, but now it's FINALLY out in the open...Eurosonic Noorderslag we're coming for ya!"

03/12/2015 - Woof Woof! Ridicule op tour door Engeland

De Haagse formatie Woof Woof! Ridicule is op tour door Duitsland. Op 3, 4 en 5 december doet de band Hannover, Hamburg en Keulen aan. Als opwarmertje voor de tour kwam er ook een videoclip uit van het liedje We Are Young. Binnenkort is er op 3voor12 Den Haag een tourverslag te lezen! 

01/12/2015 - Something Like Sunshine wint Unicef Talent Battle

Het Haagse singer/songwriterduo Something Like Sunshine heeft zaterdag de Unicef Talent Battle gewonnen. In de kleine zaal van het Paard van Troje werden Teddy Macrander (16) en Aina Qvist (17) door de jury verkozen tot beste deelnemers. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Marise & Hidde en The Buccaneers. De hoofdprijs voor Something Like Sunshine bestaat uit onder andere opnamedagen in een professionele studio, een masterclass van de Herman Brood Academie en een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten op school, in dit geval de Vrije School in Den Haag. Op zaterdag 12 december staat Something Like Sunshine in de voorronde van het Talent Event.

27/11/2015 - Benefiet voor oud-Smutfish bassist Rob Lagendijk

Een groot aantal Haagse muzikanten werken op 1 december mee aan een benefietavond voor de Haagse bassist Rob Lagendijk (ex-Smutfish, Naked en tig andere bands).  Rob werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Om zijn herstel te kunnen bekostigen is het 'Rondje voor Robbie opgezet', een benefiet in de Oude Molstraat (Café de Oude Mol en het Proeflokaal). Er worden concerten gegeven door Smutfish, Kees Kingsize, Panashi, City Lights, Dick & Karin en een Neil Young Tribute Band. De opbrengst van de avond is bestemd voor het herstel van Rob Lagendijk.

 

24/11/2015 - Kazilae presenteert debuut-EP op vijftiende Antilounge

Zaterdag 28 november zal de jonge Haagse producer Kazilae in 't Syndicaat zijn debuut-EP 'Ababa's Garden' presenteren tijdens de vijftiende editie van het Antilounge Festival. Kazilae maakt al sinds zijn 10e digitale muziek en haalt inspiratie uit onder andere experimentele hiphop en jazz maar ook uit middeleeuwse religieuze liederen en impressionistische muziek. Muzikale voorbeelden zijn Flying Lotus, Amon Tobin en Boards of Canada.

De avond wordt verder aangevuld door de eveneens Haagse producers Generate, RunRun Raw en Kipkillah. Meer informatie is te vinden op www.antilounge.com.

18/11/2015 - Ook Son Mieux op Noorderslag

Nadat gisteren Tears & Marble al liet weten in januari op Noorderslag te spelen, is vandaag bekendgemaakt dat ook Son Mieux voor het festival naar Groningen zal afreizen. "AAAA WE STAAN OP NOORDERSLAG!!! #yes #ja #oui #omg", laat de band onder leiding van Camiel Meiresonne op Facebook weten.

 

17/11/2015 - Tears & Marble en The Deaf naar Eurosonic/Noorderslag

Tears & Marble speelt in januari 2016 op het internationale showcasefestival Eurosonic/Noorderslag. Dat heeft het Haagse elektronicaduo vandaag bekendgemaakt. Begin deze maand werd al bekend dat ook The Deaf op de komende editie van Eurosonic/Noorderslag staat.

Eurosonic/Noorderslag vindt volgend jaar plaats van 13 t/m 16 januari in Groningen.

13/11/2015 - 'Fire flies' is de nieuwe single van Friends of the Family

Op vrijdag de 13e heeft Haags/Rotterdams folkcollectief Friends of the Family zijn nieuwe single uitgebracht. ‘Fire flies’ is de eerste single van het nieuwe album dat momenteel wordt opgenomen in de BOEM Studio. De bijbehorende clip wordt volgende week verwacht en het nieuwe album ergens in 2016. 'Fire flies' is te beluisteren via iTunes, Spotify en Youtube.

12/11/2015 - Legendarische Solid Steel naar PIP

Zaterdag 21 November komt Solid Steel naar de PIP. Solid Steel begon ooit als 'pirate' radiostation en kwam uiteindelijk terecht bij BBC's London Live Radio. Het platform bracht DJ mix-albums uit van tal van – inmiddels – legendarische artiesten (Bonobo, Amon Tobi). In de PIP zullen op 21 november DJ Food, DK en Debruit zowel livesets als audiovisuele sets geven.  

12/11/2015 - Documentaire over Haagse band op internationaal filmfestival

Een korte documentaire (short) over de relatief onbekende Haagse rockband PS1S gaat zondag in première op het internationale (muziek)filmfestival Sound Unseen in Minneapolis, Verenigde Staten. De film, A Chickrock Diary, zal te zien zijn voor aanvang van de film "Revolution, Riot Grrrl Style". A Chickrock Diary werd geregisseerd door Marleen Irani.