3voor12 Den Haag Luistert

Week #50

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komt er elke week wel wat nieuws uit, soms wat meer en soms minder. Op de redactie maken wij vanaf nu elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij dan weer online, voor jullie luisterplezier. Met deze week drie nieuwe toevoegingen: The Womb, Azure Hiptronics en Julie Scott

Julie Scott - Dearydeary

Afgelopen zaterdag presenteerde zangeres Julie Scott in het Paard van Troje haar album Dearydeary uit. Het liedje dat wij aan onze nieuwe playlist toegevoegd hebben heet ook zo. Julie over het album: "Het eerste album bestond vooral uit opnieuw opgenomen nummers die ik al had gemaakt met vorige bands. Op 'Dearydeary' staan alleen maar nieuwe liedjes. Ze zijn ook veel diverser, en heel intens van aard. Ik heb nogal een pittig jaar achter de rug, ik zou misschien nooit meer muziek kunnen horen. Het gaat nu gelukkig beter, maar alle frustraties van het afgelopen jaar zitten in de liedjes."

The Womb - Out Of Place

Wederom een band die komend weekend op State X New Forms staan. The Womb heeft een druk jaar achter de rug en wordt ook nog genoemd als één van de kanshebbers voor de Haagse Song van het Jaar-competitie (die wij samen houden met Den Haag FM). The Womb ging dit jaar mee naar Reeperbahn, en supporte PAUW afgelopen najaar. De band gaat mee als voorprogramma bij de tour van Birth Of Joy (december en het voorjaar). Op State X New Forms staat de band op 02.00 op vrijdag, in de kleine zaal. 

Vuigtuig - (Jij had het) Anders Gedaan

Vuigtuig kwam vorige week met een nieuwe single en presenteerde die bij Parkroad Café op Radio West. Diezelfde dag kwam het – mindere – nieuws dat Sander Westerduin bij Vuigtuig stopt: "Na vijf jaar heeft helaas onze toetsenist/accordeonist Sander Westerduin in overleg besloten om te stoppen met Vuigtuig. Hij gaat zich de komende tijd meer focussen op andere muzikale projecten. We wensen hem daarbij veel geluk toe. Met Vuigtuig gaan we gewoon door als vijf-mans formatie met de nieuwe single Jij Had 't Anders Gedaan en veel mooie toekomstplannen!." We hadden het zelf niet anders kunnen verwoorden, dus dat doen we ook niet. 

Elke week zullen er drie liedjes toegevoegd worden en weer drie liedjes van de lijst verdwijnen. Het gaat om nieuwe liedjes, maar ook songs die om wat voor reden dan ook weer aandacht verdienen (Club 3voor12 Den Haag-kandidaten bijvoorbeeld). De lijst houden we bij op Spotify omdat dit op dit moment voor ons de beste optie is. Wil jij met je bandje op Spotify komen? Dat gaat makkelijker dan je denkt via Songflow. De liedjes worden aangedragen vanuit de redactie en gezamenlijk wordt besloten welke songs op de lijst komen. 

Abonneren op de lijst is nog makkelijker.