3voor12 Den Haag Luistert

Week #49

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komt er elke week wel wat nieuws uit, soms wat meer en soms minder. Op de redactie maken wij vanaf nu elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij dan weer online, voor jullie luisterplezier. Met deze week drie nieuwe toevoegingen: The Black Veins, Alcuna Wilds en The Deaf.

The Black Veins - Sky Above Me

De eerste single van Haags rocktrio The Black Veins verscheen al een paar weken geleden. 'Sky Above Me' is afkomstig van het zelfgetitelde debuutalbum dat op 11 december wordt gepresenteerd op de Pier. Maar er is meer! Morgen verschijnt het 3voor12 Den Haag Selecteert-interview met de band. Reden genoeg om 'Sky Above Me' de luisterlijst in te knallen. "Storm clouds above meeeeeeeee!!!" We kunnen niet wachten op de rest van het album.

Alcuna Wilds - Suburban Noir

Op 11 en 12 december is het weer tijd voor State-X New Forms, het jaarlijkse experimentele muziekfestival in en rond het Paard van Troje. Dit jaar staan er naast grote internationale namen ook veel lokale acts geprogrammeerd. Alcuna Wilds is daar een van en verdient wat ons betreft deze week dan ook een plek in de lijst. Het viertal, met wortels in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Londen maakt zelfgezegd 'atmospheric, electro-infused indie', wat goed terug te horen is op debuutsingle 'Suburban Noir'.

The Deaf - Rides In, Rolls Out

Vrijdag 4 december staat The Deaf sinds lange tijd weer in Den Haag, als hoofdprogramma van de zogenaamde Sleaze Express-tour met The Green Hornet en zZz. 'Rides In, Rolls Out' is misschien niet het populairste nummer van de band, maar wel een goed voorbeeld dat The Deaf meer kan dan (lekkere) pokkeherrie maken. Trouwens, voor het concert van vrijdag kun je via ons nog kaartjes winnen, klik daarvoor hier!

Elke week zullen er drie liedjes toegevoegd worden en weer drie liedjes van de lijst verdwijnen. Het gaat om nieuwe liedjes, maar ook songs die om wat voor reden dan ook weer aandacht verdienen (Club 3voor12 Den Haag-kandidaten bijvoorbeeld). De lijst houden we bij op Spotify omdat dit op dit moment voor ons de beste optie is. Wil jij met je bandje op Spotify komen? Dat gaat makkelijker dan je denkt via Songflow. De liedjes worden aangedragen vanuit de redactie en gezamenlijk wordt besloten welke songs op de lijst komen. 

Abonneren op de lijst is nog makkelijker.