3voor12 Den Haag Luistert

Week #48

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komt er elke week wel wat nieuws uit, soms wat meer en soms minder. Op de redactie maken wij vanaf nu elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij dan weer online, voor jullie luisterplezier. Met deze week drie nieuwe toevoegingen: Valerie Branoux, Son Mieux en Single Pilot.

Valerie Branoux - Fraction

De nieuwe single van Valerie Branoux kwam vorige week uit. “Fraction is ontstaan uit het verlangen om controle te hebben over de dingen waar we eigenlijk nooit echt controle over hebben. Emoties, gedachten, vergankelijkheid, het lot. Het gaat om de fracties van willekeurige, haast ongrijpbare momenten waarin een plotselinge gedachte of onderneming een grote invloed kan hebben op hoe de toekomst zal verlopen”, aldus Valerie. Het is de tweede single van de aankomende debuut-EP van Valerie Branoux. ‘Fraction’ is opgenomen door Joost Kok in de E Flat Land studio en gemixt door Tom Giles.
 

Single Pilot - Hold Up

De tweede toevoeging aan de playlist komt deze week van Single Pilot. Jeroen van Leeuwen en Matteo Lanella zijn de ruggegraat van Single Pilot, de band die werkt met wisselende zangers. Beiden studeerden aan het Amsterdams conservatorium maar hebben hun roots diep in het Haagse liggen. Op Hold Up zingt zanger Kelvin Muïse (bekend van The Voice) mee, Single Pilot zelf is overigens door naar de halve finale van de Grote Prijs. 

Son Mieux - Easy

Terug van weggeweest op de lijst en daarom eigenlijk een klein beetje reclame voor de '3voor12 Song van het jaar verkiezing'. Op de longlist staan meerdere Haagse liedjes: The Indien, San Holo, Taymir. Maar Son Mieux is misschien wel de act die – in zijn korte bestaan – voor de meest reuring heeft gezorgd binnen en buiten Den Haag. Stemmen kan, hint hint, hier

Elke week zullen er drie liedjes toegevoegd worden en weer drie liedjes van de lijst verdwijnen. Het gaat om nieuwe liedjes, maar ook songs die om wat voor reden dan ook weer aandacht verdienen (Club 3voor12 Den Haag-kandidaten bijvoorbeeld). De lijst houden we bij op Spotify omdat dit op dit moment voor ons de beste optie is. Wil jij met je bandje op Spotify komen? Dat gaat makkelijker dan je denkt via Songflow. De liedjes worden aangedragen vanuit de redactie en gezamenlijk wordt besloten welke songs op de lijst komen. 

Abonneren op de lijst is nog makkelijker.