3voor12 Den Haag Luistert

Week #47

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komt er elke week wel wat nieuws uit, soms wat meer en soms minder. Op de redactie maken wij vanaf nu elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij dan weer online, voor jullie luisterplezier. Met deze week drie nieuwe toevoegingen: Friends of the Family, The 21 Grams en Tears & Marble.

Friends of the Family - Fire Flies

Net een jaar na de release van het debuutalbum komt Friends of the Family al met de eerste single van het tweede album! 'Fire Flies' beitelt voort op de bekende folkpopformule waarmee het Haags-Rotterdamse collectief de laatste jaren al flinke delen van het land heeft veroverd. Het tweede album wordt momenteel opgenomen in de BOEM Studio. Wij kunnen niet wachten.

The 21 Grams - Danger (ft. Ciph Barker)

De tweede toevoeging aan de playlist komt deze week van zelfomschreven pop/soul/reggae/groove/funkband The 21 Grams. 'Danger', met een featuring van Ciph Barker, doet het al enige weken erg goed in de Den Haag FM Top 30. 'Danger' is afkomstig van de 'Moonshine EP', die te downloaden is voor 'name your price'. Wij vinden hem echter zo goed dat hij best wat van je centjes waard is.

Tears & Marble - Blood & Gold

Dit nummer en bijbehorende EP 'Romance' verscheen al in 2014, maar omdat Tears & Marble vandaag bekend maakte in januari op Eurosonic/Noorderslag te staan, mag 'Blood & Gold' wat ons betreft best weer even in de schijnwerpers komen. Het nummer is na Haddaway-cover 'What Is Love' Tears & Marbles bekendste en populairste song, als we de YouTube- en Spotify-statistieken mogen geloven.

Elke week zullen er drie liedjes toegevoegd worden en weer drie liedjes van de lijst verdwijnen. Het gaat om nieuwe liedjes, maar ook songs die om wat voor reden dan ook weer aandacht verdienen (Club 3voor12 Den Haag-kandidaten bijvoorbeeld). De lijst houden we bij op Spotify omdat dit op dit moment voor ons de beste optie is. Wil jij met je bandje op Spotify komen? Dat gaat makkelijker dan je denkt via Songflow. De liedjes worden aangedragen vanuit de redactie en gezamenlijk wordt besloten welke songs op de lijst komen. 

Abonneren op de lijst is nog makkelijker.