3voor12 Den Haag Luistert 3voor12 Den Haag Luistert

Week #44

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Luistert

Week #44

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het is ons goud. De liedjes, beats, songs en ballades die geschreven worden in Den Haag. Nu komt er elke week wel wat nieuws uit, soms wat meer en soms minder. Op de redactie maken wij vanaf nu elke week een afweging en houden een lijstje bij: de beste Haagse liedjes van dit moment. Dat lijstje zetten wij dan weer online, voor jullie luisterplezier. Met deze week drie nieuwe toevoegingen: The Indien, Koen Herfst en Taymir.

Taymir - Sometime

Na een knaljaar in 2014 begon 2015 wat rustiger voor Taymir, of tenminste dat leek zo, want blijkbaar heeft de band flink zitten broeden op nieuwe nummers. En liedjes schrijven is toch nog wel de grootste gave die het bandje heeft. Popliedjes, met randjes. Waar het vorige album (Phosphene) veel weg had van Britse bandjes lijkt het er nu op dat de band de Grote Oceaan is overgestoken is, rechtstreeks New York in. Want we horen in 'Sometimes' toch één Amerikaans bandje wel heel duidelijk terug. Daar zijn wij overigens alleen maar heel blij mee. 

The Indien - The One

Deze lag vanochtend bij velen ineens op de social media mat. Een nieuwe single van The Indien, hij werd al een tijdje aangekondigd maar het is toch fijn dat de band wederom niet teleurstelt . Het is een typisch The Indien liedje, met de bijna prikkende stem van Walters, de kartonnen doos drums en de met effecten overladen gitaren. Fijn, de band gaat op clubtour in december. En doet op 27 december het Paard van Troje aan. 

Koen Herfst - Erase or Rewind

Als kersverse winnaar van de Haagse Pop Prijs 2015 mag Koen Herfst deze week natuurlijk niet ontbreken. Eerder dit jaar bracht de drummer zijn debuutalbum uit, dat sinds vorige week ook te vinden is op Spotify. Toeval bestaat niet, zou je bijna zeggen. Daarom deze week een speciaal plaatsje in de afspeellijst voor 'Erase or Rewind', dat Herfst maakte in samenwerking met de Zweedse metalzanger Mats Levén.

Elke week zullen er drie liedjes toegevoegd worden en weer drie liedjes van de lijst verdwijnen. Het gaat om nieuwe liedjes, maar ook songs die om wat voor reden dan ook weer aandacht verdienen (Club 3voor12 Den Haag-kandidaten bijvoorbeeld). De lijst houden we bij op Spotify omdat dit op dit moment voor ons de beste optie is. Wil jij met je bandje op Spotify komen? Dat gaat makkelijker dan je denkt via Songflow. De liedjes worden aangedragen vanuit de redactie en gezamenlijk wordt besloten welke songs op de lijst komen. 

Abonneren op de lijst is nog makkelijker. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag