Parkpop en Birth of Joy genomineerd voor European Festival Awards

Winnaars op 14 januari bekend gemaakt tijdens Noorderslag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De nominaties voor de European Festival Awards 2014 zijn bekend. De awards worden sinds 2010 uitgereikt in dertien categorieën. In negen categorieën wordt de winnaar mede bepaald door middel van publieksstemming. Dit jaar zijn onder andere het Haagse festival Parkpop en de Leidse band Birth of Joy genomineerd voor een award.

Na het bericht over het verliezen van hoofdsponsor Staedion kon Parkpop wel wat goed nieuws gebruiken. De nominatie voor een  European Festival Award in de categorie Best Major Festival is dan ook een mooie opsteker. In deze categorie zijn ook de Nederlandse festivals Appelpop, Lowlands en Pinkpop genomineerd. Ook de internationale concurrentie liegt er niet om, zo zijn onder andere ook de festivals Rock Werchter, Roskilde, Sziget, Pukkelpop, Dour en Rock Am Ring genomineerd. De Leidse band Birth of Joy is genomineerd in de categorie Newcomer Of The Year. De band bevind zich in een illuster rijtje artiesten. George Ezra, Hozier, Jungle, London Grammar, Mighty Oaks, Milky Chance, Mø, Royal Blood en Stromae maken namelijk ook kans op de award.
 
Stemmen kan tot 27 oktober via deze link. Een shortlist met drie finalisten per categorie wordt op 10 november bekendgemaakt. Op 14 januari worden in de Groningse Oosterpoort de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.