3voor12 Den Haag weekendagenda (week 6)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Er staat ons weer een overvol muzikaal weekend te wachten, met bijvoorbeeld het HPC Winterfest op zaterdag 9 februari. Maar er is meer. Zo kun je donderdag naar The La La Lies in het Paardcafé, is er op vrijdag zowel een nieuwe Metal Detector in Bazart als een nieuwe editie van Acoustic Alley en op zaterdag treedt Rosie op in Nederland Drie. En dat is nog maar het topje van de muzikale ijsberg.

In het Paardcafé staat donderdag 7 februari The La La Lies op het programma. Met slechts twee eigen songs op het repertoire duikt de band eind 2009 vanuit het niets 1,2 miljoen huiskamers binnen. Eén minuut lang ziet Nederland de toekomst van de rock ‘n’ roll en zelfs Louis van Gaal is sprakeloos na dit spetterende DWDD-optreden. OOR concludeert dat het ‘een van Neerlands beste nieuwe bands’ is. Begin dit jaar ook nog te zien op Noorderslag in Groningen. Na afloop draait DJ Ctrl-Z. De avond begint om 21.00 uur, gratis entree.
 
Metal Detector is dé metalavond van Bazart met op vrijdag 8 februari opnieuw een snoeihard programma. My Conviction is een Haagse metal band beïnvloed door death/trash en hardcore. Deze vier gasten van eigen bodem komen het podium onveilig maken. Ill Trusted komt uit Tilburg en heeft bands als Lamb of God, Machine Head en Chimaira als inspiratiebron. De vijfkoppige band bestaat sinds 2011 en maakt melodieuze, maar toch zware metal. De derde act van de avond is GILO, een industrial/metalcore band uit Overijssel. De avond begint om 21.00 uur en de entree is 3,50 euro.
 
In Theater in de Steeg kun je vrijdag 8 februari terecht voor het theaterconcert van singer-songwriter Iain Matthews (Fairport Convention) en jazzpianist Egbert Derix. In maart 2012 bracht het tweetal het album ‘In The Now’ uit. Op het album is een eclectische mix te horen van americana, jazz, pop en klassieke arrangementen. Een song als ‘Monkisms’ refereert rechtstreeks naar het idioom van pianist Thelonious Monk, het arrangement van ‘This town’ heeft verwantschap met Randy Newman en van Dyke Parks, en het emotionele, autobiografische ‘Pebbles in the road’ werd door een Amerikaanse criticus bestempeld als Iain Matthews’ ‘My way’. De aanvang is 20.15 uur en de entree is 15 euro (7,50 euro met Ooievaarspas).
 
Bij het Wateringse poppodium Nederland Drie kun je zaterdag 9 februari terecht voor een optreden van de Haagse hardrockband Rosie. De band werd eind jaren ’70 opgericht en maakt hardrock in de stijl van AC/DC. De vijf bandleden staan garant voor pure rock die bij het publiek een behoorlijke naam heeft gemaakt. Rosie is onder anderen te zien geweest op: Westerpop, Lentepop en Vlietpop. De entree is 2,50 euro en het optreden begint om 21.00 uur.