3voor12 Den Haag weekendagenda (week 5)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Weekend! Nou ja, bijna dan. En ook de komende dagen valt er weer genoeg live muziek te aanschouwen in de Haagse regio. Wat te denken van een nieuwe editie van Club 3voor12 Den Haag? Of From The Gutter To The Glory? Ook kun je naar Divine Rebellion in de Saturnus of een avond rocken in de Nederland Drie. Aan jou de keus.

Op vrijdag 1 februari staat in het Paardcafé de 29e editie van Club 3voor12 Den Haag op de agenda. Vanaf 20.00 uur staat er weer een zeer gevarieerd programma op het podium met poprock van Kelly Wants To Fly, soul/funk van Robin Brock, indierock van Weissmuller en rock ’n roll/swing van Trenchcoat. Het belooft weer een mooie avond te worden, uiteraard weer gratis toegankelijk. Na afloop zijn er fijne plaatjes van DJ Foxy met haar Foxy Sessions.
 
Een deur verderop is die vrijdag ook veel te beleven. In het Paard van Troje vindt namelijk From The Gutter To The Glory plaats. Drie rockbands staan er op het programma. Mutt Dog County maakt rock waarin invloeden van Guns 'n Roses en Whitesnake terug zijn te horen, met een ondertoon diepgeworteld in de blues. The Muff is een alternatieve popband en Red Light Babies heeft Jimi Hendrix, Jimmy Page en Jack White hoog op het inspiratielijstje staan. De avond begint om 20.15 uur en de entree is 5 euro (excl. servicekosten).
 
In de Saturnus in Scheveningen treedt zaterdag 2 februari de band Divine Rebellion op, winnaar van de BeachBattle 2011/2012. Het rocktrio bestaat uit Pasquale Abbruzzese, Ladislav Ardo en Pawel Fijak en bestaat sinds eind 2009. Drummer Robin Simon verliet in 2012 de band en werd vervangen door Ardo. De band bracht tot nu toe één album uit, ‘Sadistic Trip’. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dead Fish FM en All Comes Down. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.
 
In het Westlandse poppodium Nederland Drie staan zaterdag drie bands op het programma. Zo is er de band Mr. Man, waarvan de muziek wordt omschreven als een mix van vette-slierten-rock en gillende-meidenpop. The Mrs. is onvervalste grooverock afkomstig uit Utrecht/Den Haag met Triggerfinger, Skunk Anansie en Living Colour als inspiratie. The Sleeper uit Utrecht maakt een combinatie van genres als stoner, rock en grunge. De avond begint om 21.00 uur en de entree is 2,50 euro (leden gratis entree).